Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stroomverbruik pc`s schokkend

Leestijd: 1 minuut


De Consumentenbond is geschokt over het stroomverbruik van pc's. Ondanks energiezuiniger beeldschermen, is van energiebesparing niets te merken bij tien desktop-pc's die de Consumentenbond heeft onderzocht. De modellen van dit jaar blijken zelfs meer stroom te gebruiken dan die van vorig jaar: een stijging van 192 naar 200 kWh per jaar.

Vooral  de Q-motion en de Headstart blijken echte stroomvreters. Zij gebruiken circa tweederde meer stroom dan de pc van MyCom, volgens het onderzoek.

De Consumentenbond waarschuwt dat pc's ook veel stroom gebruiken als ze niet in gebruik zijn, maar wel aan staan: “Zeer verontrustend is dat alle systemen ook in softwarematig uitgeschakelde toestand vaak nog tussen de 15 en 20 watt gebruiken!”. Pc's laten aanstaan kost 15 tot 26 euro per jaar, schrijven de onderzoekers donderdag in het tijdschrift 'De digitale consument' van de Consumentenbond.

Meer informatie over stroomverbruik én besparingtips vindt u op de vergelijkingssite Gaslicht.com.


 

Geactualiseerd: vrijdag 11 juli 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.