Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Subsidieregeling internet via satelliet voor agrariërs

door Jeanet Woldring

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het kabinet voor 1 maart 2009 met een subsidieregeling komt voor agrariërs in buitengebieden die breedbandinternet via de satelliet willen gebruiken. Dat is de strekking van een motie van CDA-kamerlid Joop Atsma, die tijdens het debat over de LNV-begroting is aangenomen, onder meer met steun van de regeringspartijen CDA, PvdA en Christen-Unie.

Het gaat om ondernemers in de land- en tuinbouw die niet aangesloten kunnen worden op kabel, glasvezel of ADSL, terwijl een snelle internetverbinding belangrijk is voor een goede bedrijfsvoering. Sinds kort kunnen zij toch breedbandinternet aanschaffen via de ASTRA-satelliet. Land- en Tuinbouworganisatie LTO sloot begin december een overeenkomst met ASTRA voor het aanbieden van breedbandinternet via de satelliet, het zogeheten ASTRA2Connect. Omdat de aansluit- en abonnementskosten hoger en de aanschaf van de apparatuur duurder zijn dan bij gewone internetaansluitingen, wil de Kamer dat het Rijk bijspringt. De overheidssteun zou uit diverse EU-fondsen voor het platteland betaald kunnen worden.

In Nederland hebben 200.00 tot 250.000 huishoudens geen toegang tot kabel, glasvezel of ADSL. Agrariërs hebben internet echter steeds vaker nodig voor hun administratie, orderverwerking of communicatie met de veiling. ,,Een grote groep mensen is verstoken van internet. In gebieden waar nu niets is, biedt onze satelliet een goed en betrouwbaar alternatief," stelt algemeen directeur Bill Wijdeveld van ASTRA Benelux. Hij is blij met de steun vanuit de Tweede Kamer. Volgens Wijdeveld kan subsidie de drempel voor agrariërs verlagen. Het bedrijf biedt sinds 2007 Internet via satelliet aan in tien Europese landen. Momenteel maken er in Europa zo'n 30.000 huishoudens gebruik van.

Meer informatie www.ses-astra.com

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie