Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Subsidieregeling internet via satelliet voor agrariërs

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het kabinet voor 1 maart 2009 met een subsidieregeling komt voor agrariërs in buitengebieden die breedbandinternet via de satelliet willen gebruiken. Dat is de strekking van een motie van CDA-kamerlid Joop Atsma, die tijdens het debat over de LNV-begroting is aangenomen, onder meer met steun van de regeringspartijen CDA, PvdA en Christen-Unie.

Het gaat om ondernemers in de land- en tuinbouw die niet aangesloten kunnen worden op kabel, glasvezel of ADSL, terwijl een snelle internetverbinding belangrijk is voor een goede bedrijfsvoering. Sinds kort kunnen zij toch breedbandinternet aanschaffen via de ASTRA-satelliet. Land- en Tuinbouworganisatie LTO sloot begin december een overeenkomst met ASTRA voor het aanbieden van breedbandinternet via de satelliet, het zogeheten ASTRA2Connect. Omdat de aansluit- en abonnementskosten hoger en de aanschaf van de apparatuur duurder zijn dan bij gewone internetaansluitingen, wil de Kamer dat het Rijk bijspringt. De overheidssteun zou uit diverse EU-fondsen voor het platteland betaald kunnen worden.

In Nederland hebben 200.00 tot 250.000 huishoudens geen toegang tot kabel, glasvezel of ADSL. Agrariërs hebben internet echter steeds vaker nodig voor hun administratie, orderverwerking of communicatie met de veiling. ,,Een grote groep mensen is verstoken van internet. In gebieden waar nu niets is, biedt onze satelliet een goed en betrouwbaar alternatief," stelt algemeen directeur Bill Wijdeveld van ASTRA Benelux. Hij is blij met de steun vanuit de Tweede Kamer. Volgens Wijdeveld kan subsidie de drempel voor agrariërs verlagen. Het bedrijf biedt sinds 2007 Internet via satelliet aan in tien Europese landen. Momenteel maken er in Europa zo'n 30.000 huishoudens gebruik van.

Meer informatie www.ses-astra.com

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.