Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

SURFnet als eerste met IPv6-handleiding

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

SURFnet heeft als eerste ter wereld een handleiding geschreven waarmee netwerkarchitecten en netwerkbeheerders in staat zijn een goed IPv6-nummerplan op te stellen. 

Volgens de aanbieder van internetdiensten voor het hoger onderwijs is het opstellen van een nummerplan de eerste stap voor het uitrollen van IPv6 binnen een organisatie. Het nu gepubliceerde document ‘IPv6-nummerplan opstellen’ bevat daarom alle informatie die netwerkverantwoordelijken nodig hebben om het overzicht te behouden bij de invoering van IPv6-adressen. 

RIPE NCC is door  IANA verantwoordelijk gemaakt voor de uitgave van IP-adressen in Europa en heeft de handleiding vertaald in het Engels. Deze handleiding wordt binnenkort online geplaatst bij RIPE NCC.

Rogier Spoor, manager Middleware van SURFnet en deelnemer aan de IPv6-Task Force van de Nederlandse overheid: “Wij constateerden afgelopen jaar dat diverse organisaties worstelden met het ontwerpen van een praktisch IPv6-nummerplan. Vervolgens hebben wij besloten om de ervaringen van het hoger onderwijs en onderzoek op dit vlak te bundelen in een document. Het was een verrassing dat er nog niet zo’n document internationaal beschikbaar was."

 Het IPv6-nummerplan is hier te downloaden.

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.