Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Syfy, 13TH Street en E! gestopt voor oud UPC-abonnees

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

UPC en Ziggo zijn sinds april gefuseerd en verder gegaan onder de naam Ziggo. Toch hebben klanten niet hetzelfde televisiepakket. Vanaf april verdwenen er zo af en toe al televisiezenders. Ook voor de zenders 13TH Street, Syfy en E! Entertainment is het doek gevallen. Deze zenders worden sinds juni niet meer aangeboden in het oude UPC-gebied. Later dit jaar verdwijnt ook Russia Today. Waarom kan een deel van de klanten wel naar bepaalde zenders kijken en het andere deel niet?

Aflopend contract

Mede door de verdwijning van de populaire zenders 13TH Street, Syfy en E! Entertainment heeft de kabelaar klanten zien vertrekken. Een deel van de Ziggo-klanten - die diensten in het voormalig Ziggo-verzorgingsgebied afnemen - kunnen deze zenders nog wel bekijken. De klanten in het oude UPC-gebied niet meer. Dit komt door het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst voor het gehele Ziggo-verzorgingsgebied. Het oude contract dat de Amerikaanse omroep NBC had met UPC liep in juni af. Het bestaande contract van Ziggo met NBC loopt nog. Hierdoor kunnen klanten in het oude Ziggo-verzorgingsgebied de zenders nog wel ontvangen. Of het bestaande contract van Ziggo wordt verlengd, is niet bekend. 

Teleurstelling bij NBC Universal

Eileen Morrison, woordvoerster van NBC Universal, heeft aan Totaal TV laten weten teleurgesteld te zijn over de uitkomst van de onderhandelingen. "We begrijpen dat de beslissing om met onderhandeling te stoppen teleurstellend is voor veel (voormalig) UPC-klanten. We verontschuldigen ons voor de impact die dit heeft voor veel trouwe kijkers. Vanaf 1 juni kan men in het (voormalig) UPC-verzorgingsgebied 13TH Street, Syfy en E! Entertainment blijven bekijken bij KPN. 13TH Street en Syfy zijn ook via CanalDigitaal te ontvangen", aldus de woordvoerster. NBC Universal hoopt dat Ziggo/Liberty Global terugkomt op de beslissing om de zenders niet meer aan te bieden in het voormalig UPC-gebied.


Overstappen

Bij een wijziging van je pakket dient je provider je de mogelijkheid te geven dat je kunt opzeggen. Dus, ben je groot liefhebber van deze zenders dan kun je overstappen naar een aanbieder die de zenders wel aanbiedt. Ziggo-abonnees die wegens het verdwijnen van de drie NBC Universal-zenders naar een andere aanbieder willen overstappen, kunnen bij KPN, Vodafone, Online.nl en CanalDigitaal terecht. Sommige providers hebben de zenders standaard in hun televisie-pakket, anderen bieden ze aan in een extra zenderpakket. Op onze vergelijkingssite Digitelevisie.nl kun je filteren op televisiezenders. Zo zie je gemakkelijk welke providers de zenders nog aanbieden.

Op de website van Ziggo is te zien welke zenders er de afgelopen tijd zijn verdwenen en bijgekomen.

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.