Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

T-Mobile breidt HSDPA-dekking uit

Leestijd: 2 minuten

In navolging van KPN en Vodafone verbetert ook T-mobile de dekking van haar HSDPA netwerk. T-Mobile belooft dat 81% van de Nederlanders per 1 januari 2007 gebruik kan maken van supersnel mobiel breedband. Dat is veel meer dan de operator eerder had aangekondigd.

Primeur 
T-Mobile had in april 2006 de primeur met supersnel mobiel internetten via HSDPA en wilde eind 2006 een dekking hebben van zo'n 65 procent. In het najaar volgden Vodafone en KPN met hun aanbod.

Wat is HSDPA?
HSDPA staat voor High-Speed Downlink Packet Access en is onderdeel van een nieuwe versie van de UMTS-standaard. De technologie versnelt het downloaden tot zo'n 1,8 MB per seconde, dat is drie keer sneller dan UMTS (384 kbit/s). Via HSDPA is het mogelijk om mobiel internet te ervaren met de snelheid van een breedbandverbinding. Hiervoor zijn geschikte insteekkaarten voor notebooks beschikbaar en sinds kort ook geschikte mobieltjes*.  Verwacht wordt dat de downloadsnelheid in een tweede fase verdubbeld zal worden. In Duitsland biedt Vodafone die snelheid nu al op enkele plaatsen aan.

Landelijke dekking 
In de komende maanden zal T-Mobile het zogeheten HSDPA-netwerk nog verder uitbreiden. Als het gaat om landelijke dekking claimt KPN de koploper te zijn. Momenteel kan het HSDPA-netwerk van KPN negentig procent van de Nederlandse bevolking voorzien van snel mobiel internet. Vodafone wil hetzelfde bereik in maart 2007 bieden.

Eenvoudige prijsstructuur
Directeur Niek Jan van Damme van T-Mobile is blij met de keuze om direct HSDPA aan te bieden. "Wij bieden klanten hiermee dezelfde internetervaring zoals zij ook thuis en op kantoor gewend zijn. Bovendien hanteren wij een eenvoudige en duidelijke prijsstructuur waarbij de klant voor een vast bedrag per maand onbeperkt van de dienst gebruik kan maken."

Dit moet helpen om ervoor te zorgen dat de acceptatie van de nieuwe dienst sneller verloopt. In de komende tijd blijft T-Mobile investeren in het stimuleren van het gebruik van mobiel breedband. Daarnaast probeert de aanbieder weerstanden tegen plaatsing van zendmasten bij gemeenten weg te nemen, zodat het netwerk nog verder uitgebreid kan worden.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie