Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 gaat de kabel op

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 gaat de kabel op en wil zorgen voor lagere prijzen. Het bedrijf reageert daarmee op de instemming van de Europese Commissie met het initiatief van de OPTA om de kabelmarkt te openen.

Om de concurrentie te stimuleren wil OPTA de twee grootste kabelaars van Nederland, UPC en Ziggo, verplichten om hun analoge kabelaansluiting door te verkopen aan andere bedrijven. Door dit besluit kunnen consumenten voor hun communicatiediensten nu volledig overstappen naar een alternatieve aanbieder.

Al 10 jaar prijsvechter
Tele2 heeft op de telecommarkt een decennium-lange geschiedenis als prijsvechter en wil nu ook op de televisiemarkt zorgen voor lagere prijzen en innovatie. Door het openbreken van de kabelmarkt kan Tele2 naast haar 3-in-1 pakket met internet, bellen en interactieve televisie, nu ook eenvoudig analoge TV leveren voor meerdere televisies in het huis. 

Tele2 zegt hierdoor een vergelijkbaar pakket te kunnen aanbieden als de kabel. Het communicatiebedrijf dat nu o.a. interactieve diensten aanbiedt als Programma Gemist en Hyves, wil deze verder gaan uitbreiden.

Kabelmarkt laatste monopolie
“De kabelmarkt is het laatste monopolie in Nederland met weinig vernieuwende diensten en te hoge prijzen”, aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2. “Wij zijn erg enthousiast over het besluit van de OPTA en het groen licht van de Europese Commissie. Het werd hoog tijd voor een nieuw geluid op de kabel, want dit gaat veel voordeel bieden aan de Nederlandse consument.”

Meer info en online aanmelden via TOTAALWIJZER: Tele2 Internet, Bellen & TV

Geactualiseerd: donderdag 19 februari 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.