Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 kiest Amino settopboxen voor IPTV

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 gaat in het eerste kwartaal van volgend jaar HDTV via zijn IPTV-platform aanbieden. De telecomaanbieder gaat HD-zenders in 720p-beeldformaat doorgeven en twee soorten settop-boxen leveren: één zonder en één met  opname mogelijkheid (PVR).

Het bedrijf kiest in Nederland voor Amino Communications als leverancier voor de MPEG-4 set-top boxen. De kastjes komen in twee varianten beschikbaar.

Voor de technisch geïnteresseerden schrijft Tweakers.net dat  de A132, die draait op Linux, ondermeer voorzien is van een HDMI-uitgang. Het apparaat verkrijgt zijn data via een 10/100 Mbps-ethernetaansluiting, maar een los ADSL-modem zou nog steeds nodig zijn.

Gebruikers die ook SD- en HD-programma's willen opnemen, zullen van Tele2 de beschikking krijgen over de A532-set-top box.  Deze biedt met zijn PVR-functionaliteit de mogelijkheid om tv-programma's op te slaan. In de receiver is daarvoor standaard een 160GB-harddisk geplaatst, maar de fabrikant kan ook kastjes leveren met een harddisk die meer opslagruimte biedt. 

Tele2 biedt al langer IPTV aan; momenteel heeft het bedrijf 41 tv-zenders in het digitale TV pakket, maar HD-zenders ontbreken nog.

Volgens directeur Günther Vogelpoel was Tele2 op zoek naar een set-top box met geavanceerde functionaliteiten, een snelle interface en één die is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in lijn met Tele2's eigen strategie op IPTV gebied. Amino’s producten zouden dit bieden volgens Vogelpoel en "bovendien was de wijze waarop Tele2’s eco-systeem wordt ondersteund, van doorslaggevend belang.”
 

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.