Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 kiest Amino settopboxen voor IPTV

door Jeanet Woldring

Tele2 gaat in het eerste kwartaal van volgend jaar HDTV via zijn IPTV-platform aanbieden. De telecomaanbieder gaat HD-zenders in 720p-beeldformaat doorgeven en twee soorten settop-boxen leveren: één zonder en één met  opname mogelijkheid (PVR).

Het bedrijf kiest in Nederland voor Amino Communications als leverancier voor de MPEG-4 set-top boxen. De kastjes komen in twee varianten beschikbaar.

Voor de technisch geïnteresseerden schrijft Tweakers.net dat  de A132, die draait op Linux, ondermeer voorzien is van een HDMI-uitgang. Het apparaat verkrijgt zijn data via een 10/100 Mbps-ethernetaansluiting, maar een los ADSL-modem zou nog steeds nodig zijn.

Gebruikers die ook SD- en HD-programma's willen opnemen, zullen van Tele2 de beschikking krijgen over de A532-set-top box.  Deze biedt met zijn PVR-functionaliteit de mogelijkheid om tv-programma's op te slaan. In de receiver is daarvoor standaard een 160GB-harddisk geplaatst, maar de fabrikant kan ook kastjes leveren met een harddisk die meer opslagruimte biedt. 

Tele2 biedt al langer IPTV aan; momenteel heeft het bedrijf 41 tv-zenders in het digitale TV pakket, maar HD-zenders ontbreken nog.

Volgens directeur Günther Vogelpoel was Tele2 op zoek naar een set-top box met geavanceerde functionaliteiten, een snelle interface en één die is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in lijn met Tele2's eigen strategie op IPTV gebied. Amino’s producten zouden dit bieden volgens Vogelpoel en "bovendien was de wijze waarop Tele2’s eco-systeem wordt ondersteund, van doorslaggevend belang.”
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie