Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 krijgt terecht toegang tot internetnummers

Leestijd: 1 minuut

Telecomtoezichthouder Opta heeft terecht Tele2 bijzondere toegang geboden tot 06760- en 090x-nummers voor carrier(pre)selectie. Dit heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

Daarmee zijn de klachten van KPN en Globalcall  afgewezen. Globalcall is een platformhouder van 090x-nummers voor aangesloten nummerhouders.

In de praktijk kon Tele2 aanvankelijk aan haar abonnees niet het gebruik van de internetinbelnummers (06760) en 0900-nummers afrekenen, die verliepen nog via KPN. De Opta maakte daar een einde aan en dat is nu bevestigd.

Toen Tele2 en KPN het niet eens werden over toegang tot deze nummers oordeelde de Opta in het voordeel van Tele2. Daarop stapten KPN en Globalcall naar het College van Beroep.

Dat blijkt nu tevergeefs te zijn geweest: de Opta heeft terecht geoordeeld dat Tele2 ook op internet inbelnummers en betaalde 0900-nummers haar carrier preselect-diensten moet kunnen aanbieden, dus met lagere prijzen de toegang tot deze nummers aan haar klanten moet kunnen aanbieden.

Alleen mag KPN nog wel het massaal bellen via betaalnummers, zoals voor tv-programma's, om technische redenen exclusief zelf blijven afwikkelen. Ook dat heeft het CBB bevestigd.

Bron: PlanetMultimedia

Geactualiseerd: vrijdag 23 december 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie