Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 moet KPN miljoenen betalen

door Jeanet Woldring

Telecomaanbieder Tele2 is KPN bijna 12 miljoen euro verschuldigd voor het gebruik van wijkcentrales voor vaste telefonie. Dit oordeelt de rechtbank in Rotterdam. Tussen 2007 en 2014 zou Tele2 KPN te weinig hebben betaald voor de elektriciteit voor Tele2-apparatuur op locaties van KPN.

Openstellen netwerk

KPN moet van toezichthouder ACM zijn netwerk openstellen voor concurrenten, zodat concurrenten ook vaste telefonie en internet kunnen aanbieden. Tele2 maakt daar al jaren gebruik van en heeft ervoor gekozen om alleen het laatste stukje KPN-netwerk te gebruiken van de wijkcentrale naar het huis van de eindgebruiker. Tele2 legt zelf glasvezelverbindingen aan naar deze wijkcentrales.

Onenigheid

Nog vorige maand kwam KPN met diverse aanbieders, waaronder Tele2, tot nieuwe afspraken voor het gebruik van zijn netwerk. De aanbieders hadden een overeenkomst voor het afrekenen van elektriciteit op locaties waar Tele2 apparatuur plaatste in ruimtes van KPN.

Over deze overeenkomst ontstond onenigheid. ACM oordeelde eerder dat Tele2 veel minder hoeft te betalen aan KPN, maar laatstgenoemde ging daartegen in verweer bij de rechtbank Rotterdam. Die oordeelt nu dat Tele2 een bedrag van bijna 12 miljoen euro aan KPN verschuldigd is over de periode tussen 2007 en 2014.
Of Tele2 nog in hoger beroep gaat is onduidelijk.

Bekijk het filmpje:: KPN werkt aan het netwerk

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie