Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 moet KPN miljoenen betalen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Telecomaanbieder Tele2 is KPN bijna 12 miljoen euro verschuldigd voor het gebruik van wijkcentrales voor vaste telefonie. Dit oordeelt de rechtbank in Rotterdam. Tussen 2007 en 2014 zou Tele2 KPN te weinig hebben betaald voor de elektriciteit voor Tele2-apparatuur op locaties van KPN.

Openstellen netwerk

KPN moet van toezichthouder ACM zijn netwerk openstellen voor concurrenten, zodat concurrenten ook vaste telefonie en internet kunnen aanbieden. Tele2 maakt daar al jaren gebruik van en heeft ervoor gekozen om alleen het laatste stukje KPN-netwerk te gebruiken van de wijkcentrale naar het huis van de eindgebruiker. Tele2 legt zelf glasvezelverbindingen aan naar deze wijkcentrales.

Onenigheid

Nog vorige maand kwam KPN met diverse aanbieders, waaronder Tele2, tot nieuwe afspraken voor het gebruik van zijn netwerk. De aanbieders hadden een overeenkomst voor het afrekenen van elektriciteit op locaties waar Tele2 apparatuur plaatste in ruimtes van KPN.

Over deze overeenkomst ontstond onenigheid. ACM oordeelde eerder dat Tele2 veel minder hoeft te betalen aan KPN, maar laatstgenoemde ging daartegen in verweer bij de rechtbank Rotterdam. Die oordeelt nu dat Tele2 een bedrag van bijna 12 miljoen euro aan KPN verschuldigd is over de periode tussen 2007 en 2014.
Of Tele2 nog in hoger beroep gaat is onduidelijk.
 

Geactualiseerd: dinsdag 14 november 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.