Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verhoogt prijzen DSL-internet

door Marit Veldkamp

tele2 logo.gifTele2 heeft op 27 maart wijzigingen aangebracht in haar abonnementen. De opvallendste wijziging is het verhogen van de prijzen voor internet via een DSL-aansluiting. Daarnaast zitten er niet meer standaard 300 belminuten bij een combinatie met vaste telefonie; je betaalt nu twee euro voor een aansluiting en je rekent af per tik. Tegelijkertijd zijn de alles-in-1 glasvezelabonnementen aantrekkelijker geworden.

Prijsverhogingen

Internet Light werd met drie euro verhoogd tot 25 euro per maand. Internet Basis en Internet Extra werden beiden twee euro duurder gemaakt en komen op 30 euro respectievelijk 32 euro uit. Ook werd de downloadsnelheid van Internet Basis verbeterd. Was dit eerst tot 50 Mbps, nu is dat tot 60 Mbps. Glasvezelinternet bleef ongewijzigd en kan ook alleen worden afgesloten in combinatie met een tv-pakket. Daarnaast zijn de aansluitkosten gestegen, hiervoor betaal je nu 30 euro in plaats van 25 euro. 

Vaste telefonie

Tele2 was de enige provider bij wie je in combinatie met vaste telefonie er standaard een groot aantal belminuten bij kreeg. Deze 300 belminuten zijn omgezet naar een additionele belbundel en kost nog steeds vijf euro. In plaats van deze bundel betaal je nu standaard twee euro voor de telefoonaansluiting en je rekent daarnaast je belkosten per maand af. Je belabonnement is nog steeds uit te breiden met bijvoorbeeld Eindeloos bellen en Grenzeloos bellen. Voor de kosten per minuut en het starttarief betaal je 0,12 eurocent. 

Voordelig?

Door deze veranderingen zijn de abonnementen qua inhoud beter te vergelijken met andere aanbieders. Bijna elke provider biedt namelijk standaard een pakket met een telefoonaansluiting, waarbij je de belkosten apart afrekent. In onze Top 5 voor alles-in-1 pakketten is Tele2 gezakt naar plek 4 met het abonnement Internet Light, bellen en TV Light. De alles-in-1 glasvezelabonnementen zijn daarentegen aantrekkelijker geworden, omdat je voor telefonie niet vijf euro betaalt, maar twee euro. 

Doe meteen onze postcodecheck om te kijken welke provider voor jou aantrekkelijk is. 

Marit Veldkamp

Accountmanager
Marit Veldkamp
Ik ben Marit, sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor ben ik goed op de hoogte wat er speelt in de markt. Daarnaast houd ik mij samen met mijn collega's bezig met de Telecomwebsites om jou van de meest actuele vergelijkingen te kunnen voorzien!
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie