Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 verhoogt prijzen DSL-internet

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

tele2 logo.gifTele2 heeft op 27 maart wijzigingen aangebracht in haar abonnementen. De opvallendste wijziging is het verhogen van de prijzen voor internet via een DSL-aansluiting. Daarnaast zitten er niet meer standaard 300 belminuten bij een combinatie met vaste telefonie; je betaalt nu twee euro voor een aansluiting en je rekent af per tik. Tegelijkertijd zijn de alles-in-1 glasvezelabonnementen aantrekkelijker geworden.

Prijsverhogingen

Internet Light werd met drie euro verhoogd tot 25 euro per maand. Internet Basis en Internet Extra werden beiden twee euro duurder gemaakt en komen op 30 euro respectievelijk 32 euro uit. Ook werd de downloadsnelheid van Internet Basis verbeterd. Was dit eerst tot 50 Mbps, nu is dat tot 60 Mbps. Glasvezelinternet bleef ongewijzigd en kan ook alleen worden afgesloten in combinatie met een tv-pakket. Daarnaast zijn de aansluitkosten gestegen, hiervoor betaal je nu 30 euro in plaats van 25 euro. 

Vaste telefonie

Tele2 was de enige provider bij wie je in combinatie met vaste telefonie er standaard een groot aantal belminuten bij kreeg. Deze 300 belminuten zijn omgezet naar een additionele belbundel en kost nog steeds vijf euro. In plaats van deze bundel betaal je nu standaard twee euro voor de telefoonaansluiting en je rekent daarnaast je belkosten per maand af. Je belabonnement is nog steeds uit te breiden met bijvoorbeeld Eindeloos bellen en Grenzeloos bellen. Voor de kosten per minuut en het starttarief betaal je 0,12 eurocent. 

Voordelig?

Door deze veranderingen zijn de abonnementen qua inhoud beter te vergelijken met andere aanbieders. Bijna elke provider biedt namelijk standaard een pakket met een telefoonaansluiting, waarbij je de belkosten apart afrekent. In onze Top 5 voor alles-in-1 pakketten is Tele2 gezakt naar plek 4 met het abonnement Internet Light, bellen en TV Light. De alles-in-1 glasvezelabonnementen zijn daarentegen aantrekkelijker geworden, omdat je voor telefonie niet vijf euro betaalt, maar twee euro. 

Doe meteen onze postcodecheck om te kijken welke provider voor jou aantrekkelijk is. 

Geactualiseerd: donderdag 29 maart 2018

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.