Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verlaagt prijzen voor internet, tv en telefonie

door Jeanet Woldring

Telecomprovider Tele2 heeft een flinke wijziging doorgevoerd in haar internet-, telefonie- en tv aanbod. De alles-in-1 pakketten zijn goedkoper geworden terwijl bij sommige internetabonnementen snelheden zijn aangepast. Bellen is nu compleet inbegrepen voor abonnees die internet afnemen. Internet, bellen en tv kost altijd 33 euro per maand, waarbij je afhankelijk van de contractduur tijdelijk 15 euro betaalt. Hiermee staat Tele2 als voordeligste aanbieder tweemaal in de TOP 5 Alles-in-1 op Totaalwijzer.nl.

Snelheidsverlaging én prijsverlaging
Het aanbod van Tele2 bestaat uit pakketten waarbij  producten los of in combinatie te bestellen zijn. Hierbij kun je zelf je pakket samenstellen. Daarnaast zijn er 2-jarige contracten voor internet + televisie toegevoegd. De pakketten zijn verkrijgbaar met snelheden van 20 Mbps en 40 Mbps (voorheen 50Mbps). Behalve dat Tele2 de snelheid heeft verlaagd, zijn alle pakketten goedkoper geworden.

Gratis telefonie erbij
Internet 20 (voorheen € 27 per maand) en Internet&Bellen 20 (voorheen € 33) kosten nu beide € 23 per maand. Voor Internet  40 (voorheen € 29,50) en Internet&Bellen 40 (voorheen € 36) betaal je nu beide € 25 per maand.

TV een tientje extra
Voor een tientje extra per maand krijg je het televisie-abonnement erbij. Je kunt daarbij kiezen voor digitale tv (via de ether) of interactieve tv (via DSL). Wat opvalt, is dat de maandkosten voor deze twee verschillende producten identiek zijn, terwijl je met interactieve tv aanzienlijk meer zenders kunt ontvangen. Wat betaal je hier voor? Het 2-in-1 pakket (Internet & TV) en het 3-in-1 pakket (Internet, Bellen & TV) kosten € 33 per maand. Liever een hogere snelheid van 40 Mbps? Dan betaal je 2 euro meer per maand.

Bij de Alles-in-1 pakketten is een flinke prijsverlaging zichtbaar. Het abonnement met de laagste internetsnelheid en het 'Digitenne tv-product' is € 5,50 in prijs verlaagd en het Alles-in-1 pakket met de hoogste snelheid en de meeste zenders is maar liefst € 9,50 goedkoper geworden. De vorm van televisie kijken en de duur van het contract maakt qua prijs geen verschil. Het enige waarvoor je meer betaalt is de snelheid.

Eenmalige kosten
Voor de extra optie TV Opnemen & Pauzeren zijn de kosten € 3 per maand, terwijl dat voorheen € 5 was. Daarnaast zijn de eenmalige aansluitkosten onder handen genomen. Voor Internet en voor Internet & Bellen betaal je geen eenmalige kosten meer. Televisie-afnemers betalen eenmalig nog € 20. Voorheen waren deze kosten bij iTV € 30 en bij DigitaleTV € 9,95. 

Weten of de pakketten van Tele2 beschikbaar zijn op jouw adres? Doe de postcodecheck op Internetten.nl, Totaalwijzer.nl of Digitelevisie.nl.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie