Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telecommonitor 2017 - Forse groei vast-mobiele bundels

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het aantal vast-mobiele bundels is in 2017 de twee miljoen aansluitingen gepasseerd. Dit valt te lezen in de Telecommonitor over het jaar 2017 die op 25 mei 2018 door Autoriteit Consument & Markt (ACM) gepubliceerd is. Welke providers bieden vast-mobiele bundels en is het een goede zet, zo'n combipakket?

Netwerk onder de grond

Vast-mobiele bundels in trek

Waren er in 2014 bijna een half miljoen aansluitingen met vast-mobiele bundels, eind 2017 waren dat er meer dan twee miljoen. Waar hebben we het dan over? Men noemt het ook wel quad play, waarbij een provider een pakket aanbiedt met vast internet, televisie, vaste telefonie en een mobiel abonnement. En die bundeling leidt tot voordeel. ACM noemt dit vast-mobiele bundels. De telecompartijen hebben er hun eigen stikkers op geplakt: Compleet, CombiVoordeel, Mobiel-Thuis of Non-Stop. Alleen de providers die alle producten aanbieden bieden deze mogelijkheid. Uitzondering is XS4ALL. KPN laat deze dochter meedoen aan Compleet. XS4ALL biedt zelf namelijk geen mobiele telefonie. Ook bij Simyo kun je profiteren als je internetklant bij KPN bent.

Waarom is zo'n combinatiepakket aantrekkelijk?

Waarom zou je zo'n combipakket willen? Afhankelijk van de gekozen pakketten krijg je een aanzienlijke korting (tot wel € 5 per maand), gratis televisie pakketten, verdubbeling van de mobiele databundel of het delen van mobiel internettegoed. Veel mensen die 'toch al klant' bij KPN, Telfort, VodafoneZiggo of T-Mobile zijn, vinden het makkelijk om bijvoorbeeld mobiel ook bij die partij onder te brengen. Vooral als je met meerdere mensen op een adres woont.

Ook nadelen

Waarom maken de grote telecompartijen combinatiebundels zo aantrekkelijk? Ze proberen op deze manier klanten te binden en verwachten dat klanten dan minder snel zullen wisselen van provider. Het levert overigens niet altijd een kostenbesparing op: de mobiele abonnementen bij deze partijen zijn relatief duur, zeker in verhouding tot de prijsvechters. Als je niet veel belt en weinig televisie kijkt, ben je over het algemeen goedkoper uit met losse pakketten die toegespitst zijn op jouw persoonlijke verbruik. In onze vergelijker houden we rekening met de maandelijkse kortingen en je kunt kiezen voor de partij waarbij je al klant bent.

Op Totaalwijzer.nl vind je 'alles over combinatievoordeel' met een overzicht van providers die klanten belonen als ze abonnementen combineren. Ook kun je in een vlog zien welke providers vast-mobiele bundels (oftewel quad play) bundels aanbieden. Het filmpje is in 2017 opgenomen en inmiddels is het aanbod alweer flink uitgebreid.

Lees meer Combinatievoordeel vast-mobiel: niet altijd goedkoper?

Geactualiseerd: woensdag 19 juli 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.