Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali en Filmfestival R`dam met films via internet

Leestijd: 1 minuut

Het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) en Tiscali  gaan films via internet aanbieden.

Op de site www.tigeronline.nl zijn vanaf donderdag 27 januari twintig films te downloaden die eerder op het IFFR te zien waren, waaronder Domesticas, Le prix du pardon, Africa Dreaming en Promised Land. De films die gedownload of gestreamd kunnen worden, gaan drie euro per stuk kosten. Bij het streamen kan de film meteen online worden bekeken; voor het downloaden, waarbij de beeldkwaliteit iets beter is, moet eerst een licentie worden aangevraagd.

Om de films te bekijken moet uw internetverbinding redelijk snel zijn (een breedband verbinding). Verdere eisen: Internet Explorer 5.01, JavaScript en ActiveX geactiveerd, Windows Media Player 9 of recenter.

Het gaat in eerste instantie om wat oudere films. Bedoeling is om de lijst met titels na het festival snel uit te breiden. Tigeronline wil dé Nederlandse site voor onafhankelijke cinema worden. Illegaal kan er al van alles, maar legaal zijn wij de eerste, aldus de initiatiefnemers.

Tiscali heeft al iets vergelijkbaars. Met Cool! en 06-05 van Theo van Gogh heeft de internetprovider al ervaring opgedaan. Ook onderhoudt de provider de filmsite ditmoetjezien.nl.

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.