Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali ook met ADSL overstapservice

Leestijd: 2 minuten

Tiscali is de eerste provider die  particuliere en zakelijke gebruikers in staat stelt eenvoudig en naadloos over te stappen naar een andere provider. Dit maakte Tiscali vandaag bekend.

Overstappen was tot dusver een groot probleem, omdat onderbreking van de ADSL verbinding wel meer dan een maand kon duren. Begin mei berichtte OPTA dat de overstap tussen providers met een onderbreking  van maximaal enkele uren mogelijk moest worden.

Om deze reden heeft Internetten.nl een speciale 'overstappagina' gemaakt met alle informatie over het wisselen van breedbandprovider. Voor- en nadelen van overstappen worden er genoemd, er is een ContractWizard en een OVER-STAP-PEN-PLAN.

Tiscali heeft  inmiddels een snelle geautomatiseerde overstapmogelijkheid gerealiseerd en biedt niet-Tiscali-abonnees de mogelijkheid om gratis en eenvoudig over te stappen naar Tiscali ADSL. Toch is Tiscali niet de enige provider die een geruisloze overstap mogelijk maakt. Ook Het Net, Planet  en XS4ALL hebben een snelle overstapservice via het KPN netwerk, evenals Freeler en Wanadoo. Het verschil is dat bij deze providers de overstap niet gratis is. Dat is wel het geval bij Direct ADSL van KPN.

Tiscali's initiatief maakt deel uit van een najaarsactie die -zoals gemeld- vorige week van start is gegaan.  Onderdeel van de actie is een verdubbeling van de snelheden van de ADSL-abonnementen via het eigen netwerk. Iedereen die voor 1 maart 2005 een ADSL-abonnement afsluit via het netwerk van Tiscali krijgt een gratis snelheidsverdubbeling, een “niet goed, geld terug garantie” , geen datalimiet, een gratis modem en betaalt geen aansluitkosten.

Tiscali heeft ook een ADSL-wijzer geïntroduceerd, die een prijsvergelijking van de 7 grootste ADSL providers mogelijk maakt. Dit is een beperkte versie van de vergelijkingen op Internetten.nl, waar ook de kleinere ADSL aanbieders vergeleken kunnen worden. Sinds vorige week is er een OVERSTAPPEN-knop toegevoegd aan de ADSL abonnementen van de providers bij wie dit geruisloos kan. In één week tijd hebben al velen hier gebruik van gemaakt!

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie