Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali scoort het best met virusaanpak

Leestijd: 1 minuut

Tiscali komt als beste uit de test, terwijl Versatel, Wanadoo en @Home tekortschieten bij virusaanpak. Dat blijkt uit het Webwereld-onderzoek naar de kwaliteit van de abusedesks van tien grote Nederlandse internetaanbieders.

Bij de abusedesk van een provider kunnen internetgebruikers klagen over abonnees die virussen of spam versturen of zich schuldig maken aan digitale inbraak(pogingen). Als de klacht gegrond is, moeten abusedesks maatregelen nemen. Ze kunnen de betreffende abonnee bijvoorbeeld afsluiten of adviseren over het verwijderen van een virus.

Webwereld stuurde tijdens het onderzoek twaalf keer een bericht met een klacht over een virusverspreidende abonnee naar de abusedesks van tien grote Nederlandse internetaanbieders. Het ging daarbij om: KPN / Planet, Wanadoo, chello, @Home, Tele2, Casema, Xs4all, Tiscali, Solcon en Multikabel.

Tiscali komt als beste uit de test. De abusedesk van deze provider treedt adequaat op tegen abonnees die geïnfecteerd zijn met virussen. Ook Xs4all,  Casema, Chello en Multikabel scoren verhoudingsgewijs goed, maar Versatel, Wanadoo en @Home verwaarlozen de meldingen die ze binnenkrijgen bij hun abusedesks.
 

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.