Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali verlengt opzegtermijn met één maand

Leestijd: 2 minuten

Tiscali heeft onlangs de Algemene Consumenten Voorwaarden gewijzigd. Deze gelden voor abonnees die na 1 november 2004 een Tiscali-abonnement hebben afgesloten. Per 1 januari 2005 gelden deze voorwaarden voor alle Tiscali-abonnees.

Een belangrijke wijziging betreft de opzegtermijn voor een contract aangegaan voor bepaalde tijd. Tot 1 november kon een dergelijke overeenkomst worden beëindigd tegen het einde van de bepaalde tijd met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Nu is die termijn 2 maanden geworden. Wordt het contract niet beëindigd, dan wordt het automatisch met één jaar verlengd.

Dit betekent in de praktijk dat consumenten met een Tiscali ADSL abonnement rekening moeten houden met het feit dat zij twee maanden voor het aflopen van het contract op moeten zeggen. Dit kan voortaan trouwens ook telefonisch. Wordt de overeenkomst om welke reden dan ook tussentijds beëindigd, dan is men €50 afsluitkosten verschuldigd aan Tiscali.

Voorbeeld: U sloot op 1 maart 2004 een Tiscali ADSL abonnement af. U wilt switchen van ADSL provider en zegt op 1 februari 2005 op. Dit is echter een maand te laat, wat tot gevolg heeft dat u er weer een jaar aan vast zit. U moet dus op 1 januari 2005 opzeggen. Immers, de nieuwe voorwaarden gelden dan voor alle Tiscali abonnees!*

Voor wie het lastig vindt om z'n uiterste opzegdatum te onthouden, heeft Internetten.nl onlangs een Breedband ContractWizard in het leven geroepen. Hiervan is in nauwelijks een maand tijd al héél veel gebruik gemaakt! 

LET OP! Hebt u een Tiscali ADSL abonnement en de Breedband ContractWizard al gebruikt, dan krijgt u het herinneringsmailtje met de voorbeeldopzegbrief een maand te laat! Vult u de Wizard daarom  nogmaals in s.v.p. De opzegtermijnen van Tiscali zijn inmiddels aan de nieuwe voorwaarden aangepast.

Zoals gemeld is Tiscali de eerste provider met een ADSL overstapservice. Hierdoor kan men eenvoudig en naadloos overstappen naar een andere provider. Vanwege het feit dat het overstappen bij veel providers nog steeds een groot probleem is, heeft Internetten.nl een speciale overstappagina gemaakt en is er een OVERSTAPPEN-knop toegevoegd aan de ADSL abonnementen van de providers bij wie dit geruisloos kan.

* UPDATE 20-11-2004: Tiscali heeft laten weten dat voor klanten die vòòr 1-11-2004 een ADSL abonnement  afsloten de oude Algemene Voorwaarden gelden! Dat betekent dat de opzegtermijn 1 maand is. Tiscali-klanten zullen hierover  per brief worden geïnformeerd. 

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie