Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

TOP 5 ADSL-pakketten verbeterd

Leestijd: 2 minuten

De TOP 6 ranglijst van de goedkoopste ADSL-pakketten is sterk verbeterd.

Vanwege het feit dat voor velen de prijs het belangrijkste criterium is voor het kiezen van een ADSL-verbinding, presenteert Internetten.nl sinds april 2003 een ADSL-selectie  van de TOP 6 goedkoopste ADSL pakketten.

Deze ADSL pakketten werden gesorteerd op de optelsom van:
-de maandelijkse abonnementsprijs
-de aansluitkosten
-de prijs van het goedkoopste modem
-op basis van een (minimum) jaarcontract. De actieaanbiedingen zijn erin verdisconteerd. M.a.w. het goedkoopste pakket wat betreft de reële kosten komt bovenaan in de top 6.

Men kon daardoor in één oogopslag zien wie de scherpste aanbieding heeft en zich -voor de meeste pakketten- met één muisklik aanmelden!

Gezien het vele gebruik van de dienst, voorziet  deze kennelijk in een grote behoefte! Voorkomen wordt dat men in het inmiddels gigantische ADSL woud de weg kwijtraakt en niet meer snel de juiste (lees: voordeligste) keuze kan maken!

Voor degenen die andere criteria zoals snelheid en onbeperkt dataverkeer ook belangrijk vinden, was de ranglijst geen goed hulpmiddel voor een juiste keuzebepaling. Mede gezien het feit dat er op dit moment veel stuntaanbiedingen zijn, die soms voordeliger lijken dan ze in werkelijkheid zijn, wordt nu ook rekening gehouden met de snelheid en eventuele bijbetaling na overschrijding van datalimiet.

De ranglijst is standaard gesorteerd op 256 Kbit/s downloadsnelheid en 1 GB dataverbruik per maand. Er is berekend  dat de gemiddelde ADSL gebruiker minimaal 1000 MB (1 GB) downloadt. Sommige providers bieden ADSL pakketten met een datalimiet van 250 MB aan, waar bij overschrijding flink bijbetaald moet worden. Deze navordering is in de berekening van de ranglijst verdisconteerd. Men kan dus exact zien wat men kwijt is aan reële kosten op jaarbasis en welk abonnement werkelijk het goedkoopst is.

Er kan ook gesorteerd worden op andere snelheden en op meer of minder dataverbruik. Er wordt dan uiteraard een ander resultaat getoond. Op deze manier krijgt men een goed beeld van de werkelijke kosten en zorgt de rekening achteraf niet voor pijnlijke verrassingen!

Met deze verbeterde dienstverlening denkt Internetten.nl de ADSL-aanbiedingen nog transparanter te maken!

Geactualiseerd: dinsdag 23 september 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.