Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

TOP 5 ADSL ranglijst gewijzigd

Leestijd: 2 minuten


Per ingang van maandag 20 september is de TOP 5 ranglijst van de goedkoopste ADSL-pakketten weer gewijzigd.

Door scherpe actie-aanbiedingen van Quicknet is Wanadoo uit de TOP 5 verdrongen. Speedlinq is een plaatsje gezakt, terwijl de eerste drie plaatsen gelijk gebleven zijn. In onderstaande tabel kan de oude met nieuwe ranglijst vergeleken worden:

oud jaarprijs  Aanbieder pakket  nieuw jaarprijs   Aanbieder pakket
 1 €200,85  Quicknet Small   1  €199,50 Quicknet Small 
 2 €203,28 Tiscali ADSL Start  2  €203,28 Tiscali ADSL Start
 3 €217,40 12move ADSL Super  3  €217,40 12move ADSL Super
 4 €232,35 Speedlinq X-tra 512  4  €220,50 Quicknet Medium
 5 €236,40 Wanadoo ADSL Direct  5  €232,35 Speedlinq X-tra 512

Dat de jaarprijs van Quicknet Small met een luttel bedrag verlaagd is, ligt aan het feit dat dit pakket de eerste drie maanden nu €9,50 kost in plaats van €9,95. De overige pakketten zijn echter aanmerkelijk goedkoper geworden, waardoor Quicknet Medium nu de vierde plaats in de TOP 5 veroverd heeft. Zo kostte dit pakket tot 20 september €24,50 per maand, met een actie-aanbieding van €12,25 voor de eerste drie maanden. Nu is het structureel verlaagd naar €21 per maand, terwijl het de eerste drie maanden €10,50 (p/m) kost. Ook Quicknet Large, Extra Large en Extra Extra Large zijn fors in prijs gedaald.

Opgemerkt moet worden dat degenen die alléén ADSL via het KPN netwerk kunnen krijgen, niet kunnen profiteren van de aanbiedingen uit de TOP 5! Met KPN Direct ADSL Go zijn deze breedbandinternetters het goedkoopst uit, momenteel voor €21.95 per maand. Qua maandprijs vergelijkbaar met Quicknet Medium (€21 p/m). Qua snelheid is men bij KPN echter minder uit, want met Direct ADSL Go (down/up 416/160)  heeft men een langzamere verbinding dan met Medium (down/up 512/256).

Het ligt in de lijn der verwachting dat de nieuwe TOP5 geen héél lang leven beschoren is, aangezien diverse actietermijnen over tien dagen aflopen. In ieder geval is de ADSL prijzenoorlog nog steeds niet ten einde, in tegenstelling tot onze Zuiderburen, waar de breedband-internettarieven aanmerkelijk hoger liggen! Alleen jammer dat het overstappen van de ene naar de andere aanbieder vaak nog steeds zo moeizaam verloopt. Des te vervelender aangezien de OPTA al in mei van dit jaar aangegeven heeft dat het overstapproces aanmerkelijk sneller moet verlopen. In de situatie die de toezichthouder voor ogen staat, moet de onderbreking van ADSL in de praktijk teruggebracht worden tot maximaal enkele uren. 

De nieuwe tarieven zijn vanmorgen ingevoerd op Internetten.nl.

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie