Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Trilmuis helpt tegen RSI

Leestijd: 1 minuut

Een trillende muis werkt een gezonder computergebruik in de hand, terwijl de kwaliteit en snelheid van het werk op peil blijft. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.     
 
Zodra iemand met zijn hand op de muis zit, terwijl deze 10 seconden lang niet wordt gebruikt, gaat er een trilling af. Dit signaal herinnert de gebruiker eraan de hand van de muis te halen en deze meer ontspannen op tafel te laten rusten, zodat RSI-klachten voorkomen worden. Door de trilmuis worden bovendien de spieren in de onderarm gevarieerder aangespannen.

RSI (Repetitive Strain Injury) staat voor klachten aan nek, schouder, arm en hand die ontstaan door een statische werkhouding en repeterende bewegingen bij bijvoorbeeld langdurig computergebruik. Volgens TNO wordt de muis door het trillende signaal 24 procent minder lang vastgehouden, terwijl de taken op de computer even snel en goed worden uitgevoerd.

Geactualiseerd: woensdag 8 maart 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.