Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

TROS Radar: XS4ALL de beste ADSL provider

ADSL-klanten van XS4ALL zijn het meest tevreden over hun provider en klanten van Scarlet het minst. Dit blijkt uit onderzoek van TROS Radar.

Vorig jaar heeft Radar een enquête over de ADSL-providers onder tienduizend testpanelleden gehouden. Dit jaar wilde het consumentenprogramma graag weten of de door de aanbieders gedane belofte inmiddels zijn nagekomen. Is de service en kwaliteit verbeterd? 

Het onderzoek is gehouden onder ADSL abonnees van verschillende providers. Van de grootste ADSL-aanbieders is een Top Tien samengesteld. Onder de XS4ALL-abonnees blijkt zich met 3% het kleinst aantal internetters met klachten te bevinden. Opmerkelijk is dat er bij de 'beste vijf' van de Top tien maar liefst vier KPN-dochters zitten namelijk: 1. XS4ALL 2. Planet internet 3. KPN Direct 4. Demon (geen KPN dochter) 5. Het Net. De providers met de meeste klachten zijn respectievelijk 6. Tiscali 7. Wanadoo 8. Versatel 9. Speedlinq en 10. Scarlet.

De klachten gaan voornamelijk over het feit dat reclamebeloftes niet worden nagekomen en over de kwaliteit van de helpdesk. Positief is dat het aantal klachten over de levertijd van een ADSL-pakket is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Ook wordt er in het algemeen minder geklaagd over de rekening.

Marion Koopman, directeur van XS4ALL, is uiteraard verheugd over de uitslag van het onderzoek. ‘XS4ALL spant zich in om een goede, veilige en complete dienstverlening aan haar klanten te bieden. Onderdeel daarvan is dat de helpdesk van XS4ALL streeft naar ‘one-time fix’, dat wil zeggen dat de helpdesk niet alleen adviseert maar altijd meteen het probleem van de klant tracht op te lossen.’

In een tevredenheidsonderzoek door de Consumentenbond eerder dit jaar kwam XS4ALL ook al als beste uit de bus. Voor de KPN dochter is de verkiezing door Radar een enorme stimulans om zich voor haar klanten te blijven inzetten en de dienstverlening waar mogelijk nog verder te verbeteren. Om ook haar dealers te bedanken, stuurde de provider vandaag een gelukstelegram!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie