Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC komt met supersnel internetproduct: chello extreme

Leestijd: 2 minuten

UPC komt met een extreem snel internetproduct. Onder de naam 'chello extreme' lanceert het bedrijf op 1 mei een pakket met een downloadsnelheid van maximaal 20 Megabit per seconde. Daarmee is UPC de eerste internetprovider die grootschalig de grens van 10 Mbps doorbreekt. Bijzonder is dat chello extreme gelijktijdig zowel via kabel als via ADSL - buiten het UPC kabelnetwerk, als eerste in Utrecht - wordt geïntroduceerd.

chello extreme is bedoeld voor 'die-hard' internetters en voor gebruikers, zoals families, die met meerdere pc's tegelijk online willen zijn zonder concessies aan snelheid te doen. Streaming media bekijken en films downloaden gaan met dit product nog sneller. Bij een downloadsnelheid van 20 Megabit per seconde kan een gemiddelde film-dvd van 7 Gigabyte in ongeveer drie kwartier worden gedownload. Ter vergelijking, bij een breedband internetabonnement van 1 Mbps duurt dit ongeveer zestien uur.

chello extreme krijgt een abonnementsprijs van 79,95 euro per maand voor een downloadsnelheid van 20 Mbps en een uploadsnelheid van 1 Mbps. Gedurende de introductie periode is dit zelfs inclusief een basis telefonie-abonnement. Voor een vergelijkbare prijs bieden andere internetproviders via ADSL snelheden rond de 8 Mbps. Gelijktijdig met de introductie van chello extreme verlaagt UPC de prijs van chello plus met tien euro tot 69,95 euro.

Na een succesvolle ADSL-test gedurende een aantal maanden, heeft UPC besloten om per 1 mei dit nieuwe supersnelle internetproduct ook buiten haar netwerk in Utrecht en omgeving te introduceren. Op termijn worden  ADSL-producten verder buiten het kabelnetwerk uitgerold.
 
Diederik Karsten, managing director van UPC Nederland: 'Met onze internetproducten willen we op het gebied van snelheid leidend zijn. In lijn met deze kabelinternetfilosofie om de nieuwe norm in up- en downloaden te willen bieden, wordt het 20 Mbps product zowel via het kabelnetwerk als via ADSL aangeboden. Onderzoek toont aan dat veel gebruikers interesse hebben in ultrasnelle internetproducten. Met chello extreme laten we zien dat we klaar zijn voor de toekomst.'

Over het UPC-kabelnetwerk zijn nu al snelheden tot 30 Mbps mogelijk, zo bleek vorig jaar uit een test in Almere. Ook is een test in Amsterdam aangekondigd met snelheden tot 50 Mbps.

Vanaf 1 mei zal het nieuwe product op Internetten.nl worden toegevoegd.

Geactualiseerd: woensdag 6 april 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie