Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC nog dit jaar met nieuwe Mediabox

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Naar verwachting eind dit jaar lanceert Liberty Global zijn nieuwe OTT-Mediabox bij UPC. De naam van deze nieuwe Mediabox is Horizon. Hierbij versmelten televisie en internet tot één geheel.

De nieuwe Mediabox biedt toegang tot content via internet. Ook kan men via dezelfde decoder naar digitale- en analoge televisie van UPC kijken. Er zit tevens een modem en een wireless router in. 

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC Nederland, denkt met de nieuwe Mediabox nieuwe technologische ontwikkelingen als Google TV en Apple TV het hoofd te kunnen bieden. 

Daarbij speelt het nieuwe digitale “TV Anywhere” concept een belangrijke rol. De nieuwe Mediabox verbindt vrijwel alle beeldweergevers met elkaar, zoals PC, smartphone of iPad. Hierdoor is alle content, of het nu lineaire televisie is of van internet komt, ook via de aangesloten beeldweergevers te bekijken. 

In België heeft Liberty Global bij Telenet de nieuwe dienst Yelo uitgerold dat een eerste stap naar TV Anywhere genoemd kan worden. 

Over de kosten van de nieuwe Mediabox is nog niets bekend. Naar verwachting zal de prijs in de buurt liggen van de huidige generatie Mediaboxen en de tarieven die nu voor interactieve tv berekend worden.
 

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.