Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC verhoogt prijs alles-in-1 basis

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 4 november heeft UPC de tarieven van een aantal pakketten verhoogd met € 2,50 per maand. Alles-in-1 Basis kost voortaan € 42,50 per maand, dezelfde prijs als het vergelijkbare Tele2 alles-in-1 pakket. Toch blijft Tele2 het goedkoopste 3-in-1 pakket van Nederland. Hoe dat komt?

Reden voor tariefwijziging

UPC verhoogt de tarieven van Alles-in-1 Basis (€ 42,50) , 2-in-1 Basis (€ 40), 3-in-1 Basis (€ 37,50) en Internet 50 Mb/s (€ 35) omdat het klanten ook in de toekomst graag meer wil blijven bieden. De belofte van UPC is namelijk 'Nergens anders krijg je meer voor hetzelfde geld'.

De pakketten Basis, Power en Extra Power bieden de klant ook inderdaad veel internet en tv. Meer dan bij de concurrent aldus UPC. Daarbij biedt het kabelbedrijf -naar eigen zeggen- ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kritische vergelijking

UPC heeft het Basis pakket nog eens kritisch vergeleken met andere pakketten in de markt, zoals KPN Instap voor € 48, Tele2 Interactieve TV, Internet&Bellen voor € 42,50 en Telfort Basis voor € 36 per maand. Het bedrijf concludeert dat ze na de prijsverhoging nog steeds meer bieden dan de concurrent voor hetzelfde geld. Is dat ook zo?

In de vergelijking kijkt UPC alleen naar de maandprijs en niet naar de acties of snelheden. Doen we dat wel, dan ziet het plaatje er heel anders uit:

Alleen KPN duurder

Vergelijken we het basispakket van Tele2, Telfort en KPN op Totaalwijzer, dan blijkt alleen KPN duurder te zijn. Tussen UPC en Tele2 zit op jaarbasis maar liefst een verschil van 160 euro. Dat komt omdat je bij Tele2 het eerste halfjaar slechts 15 euro per maand betaalt. Ook Telfort is goedkoper, al krijg je daar wel een lagere snelheid. Merk op dat je bij de duurste ook de laagste downloadsnelheid krijgt: 8 Mb tegenover 50 Mb van UPC en Tele2.bovenste regel: reguliere abonnementskosten; een-na-laatste regel: eenmalige aansluitkosten.Vergelijk alle alles-in-1 pakketten op Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.