Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC verhoogt uploadsnelheden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelaar UPC verdubbelt vanaf 8 juli de uploadsnelheid bij internetklanten met een basis, power of extra power pakket. Door de verhoging komen de uploadsnelheden meer in lijn met die van concurrent Ziggo. Bij 50 Mbps download gaat de upload naar 5 Mbps, bij 120 Mbps download naar 12 Mbps en bij 200 Mbps download wordt de upload 20 Mbps. UPC voert deze kosteloze snelheidsverhoging geleidelijk in de maand juli door.

In lijn met Ziggo

Door de verhoging komen de uploadsnelheden meer in lijn met die van concurrent Ziggo dat op het punt staat overgenomen te worden door het moederbedrijf van UPC. De kabelaar hanteert voortaan net als Ziggo een verhouding van 10:1 wat betreft download- en uploadsnelheid.

Sneller informatie versturen en delen

Het voordeel van een grotere uploadsnelheid is dat klanten sneller informatie kunnen delen en versturen en gegevens in de cloud kunnen opslaan. Aangezien de behoefte hieraan groeit, verhoogt UPC kosteloos de uploadsnelheid en worden de nieuwe uploadsnelheden standaard onderdeel van haar productaanbod. In de afgelopen weken heeft UPC de nieuwe uploadsnelheden bij een beperkte groep klanten uitgebreid getest met succesvol resultaat.

Onderzoek

Recent onafhankelijk onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven en Dialogic zou aangeven dat de gemiddelde vraag naar up- en downloadsnelheden in 2020 op 165 Mbps down en 20 Mbps up zal liggen, waar die anno 2014 gemiddeld 21,4 down en 2,2 up is. Met het snelste internetabonnement voorziet UPC na de uploadsnelheidsverhoging al in deze toekomstige vraag.

Snelheidsverbeteringen

UPC blijft zich richten op snelheidsverbeteringen: “Met de toenemende populariteit van streaming films, blijft de beschikbaarheid van hoge downloadsnelheden cruciaal. Met nieuwe technologieën zoals Docsis 3.1 zijn we in staat om onze klanten in Nederland in enkele jaren 1 Gbps downloadsnelheid en 100 Mbps uploadsnelheid te bieden. Op dit moment zijn we de overstap naar Docsis 3.1 al aan het voorbereiden.

Alles-in-1 pakketten van UPC vergelijken? Check hier de beschikbaarheid

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.