Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC: wij knijpen internetverkeer niet af

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Dinsdag meldde de Consumentenbond te eisen dat UPC aan klanten duidelijk maakt dat zij internetverkeer afknijpt en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn voor de beloofde snelheden. UPC is verbaasd en stelt níet af te knijpen. Sterker nog: UPC zegt met 120Mbps het snelste internet van Nederland te leveren.

Uit diverse onafhankelijke testen* blijkt juist dat UPC consequent tot de best scorende internet providers hoort op het gebied van gehaalde snelheid, meldt de provider.

Naar aanleiding van in augustus uitgevoerde testen op het gebied van netwerkmanagement, heeft UPC met de Consumentenbond en andere belangenverenigingen constructief overleg gevoerd. Dat heeft geleid tot het stapsgewijs uitschakelen van de testinstellingen, die alleen actief waren op enkele verkeerstypen. Dit is ook kenbaar gemaakt en zichtbaar geworden op de diverse gebruikersfora.

De provider nodigt de Consumentenbond dan ook uit om nog deze week te overleggen over de ontvangen klachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd volgens de provider.

* Zie resultaten snelheidstest volgens iPing op Internetten.nl

Bron: UPC

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.