Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Van A (men) tot Z (alk) over op breedband

Leestijd: 2 minuten

Bijna iedere Nederlander kan voor het eind van het jaar overstappen op internet via breedband.

Zo is KPN druk bezig met het gereedmaken van de laatste 100 wijkcentrales voor ADSL. De netwerkaanbieder heeft inmiddels de mijlpaal van één miljoen ADSL klanten bereikt en heeft een marktaandeel van 42 procent op de breedbandmarkt voor consumenten. Voor het einde van het jaar is ADSL via KPN mogelijk via in totaal 1362 wijkcentrales in ons land. Dat betekent een bijna 100 procent dekking.  Plattelandsplaatsen, streken en gehuchten zijn daardoor binnenkort niet meer verstoken van snel internet. Zo kunnen bewoners van Amen tot Zalk en van Kijkuit tot Ulicoten 'always online' zijn tegen een vast bedrag per maand. Of de wijkcentrale in Tzum-Lollum al geschikt gemaakt is, kan via de postcodecheck op Internetten.nl gecontroleerd worden. Uiteraard niet alleen voor bovengenoemde locaties, maar deze check geeft ook de beschikbaarheid op uw adres aan!

Overigens werken niet alleen de ADSL netwerkaanbieders aan uitbreiding. Ook de kabelaars zijn hard bezig aan het volledig retourgeschikt maken van het netwerk voor kabelinternet. Zo heeft @Home een behoorlijke uitbreiding gepland voor Noord- en Zuid-Nederland, die naar verwachting in het voorjaar 2005 gerealiseerd moet zijn. Zo is het bijvoorbeeld in Amen en Wymbritseradiel  aan het eind van dit jaar mogelijk om kabelinternet te nemen. En kunnen inwoners van Sambeek en Susteren waarschijnlijk nu al via de kabel internetten, althans volgens de gehanteerde planning. Door diverse factoren is het volgens het kabelbedrijf echter altijd mogelijk dat een verwachting moet worden aangepast. In ieder geval geeft de postcodecheck van Internetten.nl ook hiervoor de beschikbaarheid aan.

Wie niet in het kabelgebied van @Home woont of liever ADSL van netwerkaanbieder BBNED, Versatel of Tiscali Wholesale (BaByXL) wil, kan eveneens checken welke breedbandmogelijkheden er zijn. In veel gevallen is  online aanmelden mogelijk: Bestel veilig, simpel en snel een ADSL- of kabelverbinding op Internetten.nl.

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.