Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vanaf 26 juli RTL 8 HD bij CanalDigitaal

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

RTL 8 HD zal vanaf morgen, dinsdag 26 juli,  te zien zijn bij CanalDigitaal. Hiermee zendt de televisieaanbieder voortaan het volledige RTL HD-aanbod via satelliet uit en is het HD-aanbod van Nederlandse publieke en commerciële televisiekanalen compleet.

CanalDigitaal is hiermee ruim een maand eerder dan Ziggo die RTL 8 per 1 september in HD doorgeeft. Op die datum gooit onze grootste kabelaar de televisieabonnementen op de schop en wordt 'digitaal televisiekijken standaard' waarbij minimaal 12 HD zenders aangeboden worden. Bij kabelaanbieder UPC wordt RTL 8 al sinds oktober 2009 in HD doorgegeven. 

Doelgroep
RTL 8 HD richt zich op vrouwen tussen 20 en 49 jaar met series, films en programma’s zoals ‘Oprah’ en ‘Dr. Phil’. Voorlopig zal de zender te zien zijn tussen 6 uur ’s ochtends en middernacht. In de nachtelijke uren, wanneer veel erotisch getinte reclames te zien zijn, is RTL8 HD niet bij CanalDigitaal te bekijken.

Wat heeft u nodig?
Om RTL 8 HD te ontvangen heeft u een abonnement op het HDTV-pakket nodig of dient u te beschikken over een Smartpack (vanaf BasisHD) of een Alles in 1 pakket, dat bestaat uit telefonie, internet en satelliettelevisie.

Ook toegevoegd aan Set Top Box pakket
Ook wordt RTL8 HD toegevoegd aan het Set Top Box-pakket. Deze abonnees dienen dan wel over een HD-ontvanger, een dubbele ontvangstkop en een oranje Mediaguard 3 Smartcard te beschikken. Zij kunnen deze benodigdheden met korting bestellen bij CanalDigitaal. De standaard variant van RTL 8 is niet te ontvangen in het Set Top Box-pakket.

RTL 8 HD is te zien op kanaal 110 in de SD-zenderlijst en op kanaal 10 in de HD-zenderlijst.


 

Geactualiseerd: woensdag 22 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.