Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vanaf 29-1-2003 .nl domeinnamen voor iedereen

Leestijd: 2 minuten

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) die belast is met de verantwoorde uitgifte van Internet domeinnamen in het .nl domein, maakte vandaag bekend dat het .nl-domein vanaf 29 januari 2003 openstaat voor aanvragers uit de hele wereld, ook voor privé-personen. De nieuwe reglementen en regelingen van SIDN treden dan eveneens in werking. Evenals de regeling voor .nl-domeinnaamarbitrage. Deze is in eerste instantie beperkt tot merk- en handelsnaamrecht. Het ligt in de bedoeling om de regeling verder uit te bouwen. De arbitrageregeling zal van toepassing zijn op alle nieuwe registraties en op mutaties zoals een verhuizing of wijziging van domeinnaamhouder van een .nl-domeinnaam.

In eerste instantie was het de bedoeling van SIDN om de nieuwe reglementen nog in 2002 in te laten gaan. Er zijn echter een paar redenen om deze datum naar het jaar 2003 te tillen:
- de deelnemers van SIDN de mogelijkheid te bieden om tenminste zes weken te testen met het nieuwe registratiesysteem;
- een adequate voorlichting aan deelnemers, houders en overige belanghebbenden te kunnen garanderen.

Daarnaast biedt volgens SIDN het uitstel de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de wens van deelnemers om voorafgaande aan de inwerkingtreding van de reglementen deelnemers beter in staat te stellen hun klanten, inclusief de huidige .nl-domeinnaamhouders, te informeren over de komende veranderingen.
Geactualiseerd: donderdag 14 november 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie