Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vecai betreurt actie Consumentenbond

Leestijd: 2 minuten

De Consumentenbond is vandaag gestart met een actie tegen de kabelbedrijven die de prijs van het televisiekijken met ongeveer 20% willen verhogen. De bond legt tien eisen op tafel die de kabelbedrijven uiterlijk 1 oktober moeten onderschrijven. Doen zij dat niet, dan volgen hardere acties, aldus het persbericht.
In een reactie laat VECAI weten dat de koepelorganisatie het waardeert dat de Consumentenbond meedenkt over de toekomst van de kabelsector. VECAI nodigt haar graag uit tot constructief overleg. VECAI vindt het jammer dat de Consumentenbond per brief heeft aangegeven hier niet toe bereid te zijn.

De discussie over tarieven van kabelbedrijven wordt gevoerd onder auspiciën van OPTA. OPTA is hierover in mei jongstleden een consultatieprocedure gestart, waarbij alle partijen, inclusief de Consumentenbond, zijn betrokken. Zolang die consultatie loopt, is de oproep tot actie van de Consumentenbond voorbarig, vindt VECAI.

Verder merkt Rob van Esch, directeur van VECAI, op: "We moeten wel uitgaan van de juiste informatie. Er is nog géén convenant met programma-aanbieders over de digitalisering van Nederland, in tegenstelling tot wat de Consumentenbond beweert. Bovendien vindt discussie over tarieven onder de vlag van OPTA/NMa plaats en nergens anders. De suggestie van de Consumentenbond dat er geheime prijsafspraken worden gemaakt is dan ook suggestief en uit de lucht gegrepen."
Geactualiseerd: vrijdag 20 september 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie