Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vecai omgedoopt in NLkabel

Leestijd: 2 minuten

De branche-organisatie van de Nederlandse kabelbedrijven VECAI (Vereniging van Exploitanten van Centrale Antenne Inrichtingen) heeft haar naam per 13 september gewijzigd in NLkabel.

De naamsverandering gaat gepaard met een nieuw logo, nieuwe huisstijl en een nieuwe website. VECAI-directeur Rob van Esch heeft dat per brief laten weten aan zijn relaties. Volgens Van Esch is de sector veranderd.

"Kabelbedrijven organiseren zich al 32 jaar onder de naam VECAI. In die periode - met een forse versnelling gedurende de afgelopen jaren - is de sector veranderd. In het begin waren het veelal gemeentelijke instellingen en stichtingen die de kabelnetten exploiteerden. Nu zijn de meeste kabelnetten in handen van private ondernemingen, in sommige gevallen als onderdeel van een internationaal concern. Na miljardeninvesteringen zijn de netwerken volledig gedigitaliseerd en geschikt gemaakt voor digitale TV, internet en telefonie."

Van Esch legt uit dat NLkabel de sector in een meer bijdetijds jasje hult. De taken van VECAI zullen ook door NLkabel worden vervuld. Tevens zal NLkabel nieuwe taken op zich nemen die te maken hebben met de positionering van de sector.

Als voorbeeld van de zichtbaarheid in de maatschappij noemt Van Esch de in juli gesloten overeenkomst met GoedTV. De charitatieve zender die momenteel alleen regionaal te zien is, wordt vanaf 26 september landelijk via de digitale kabel* aangeboden. De zender moet een platform worden voor partijen die zich in Nederland sterk maken voor maatschappelijke betrokkenheid. 

*Meer informatie: Digitelevisie.nl voor een onafhankelijke vergelijking van digitale tv-aanbieders

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie