Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Verwijderen Duitse zender door Ziggo valt slecht

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het verwijderen van het derde Duitse regionale netwerk SWR (SüdwestRundfunk) is bij veel digitale Ziggo kijkers, en niet alleen in Limburg, verkeerd gevallen. Veel kijkers voelen zich hun geliefde Duitse zender om onbegrijpelijke redenen ontnomen. Dat schrijft TotaalTV begin deze week.

De Programmaraad voor Limburg zou volledig overspoeld zijn met berichten van zwaar teleurgestelde kijkers. Ook uit Brabant, Utrecht en de Haagse regio's zijn veel geluiden van verontwaardigde Ziggo kijkers te horen. 

Ziggo haalde al eerder SWR Fernsehen (het vroegere 'SWF 3') uit het analoge pakket in Limburg maar alle reacties komen nu juist bij digitale Ziggo kijkers vandaan. Vooral van abonnees die niet begrijpen waarom Ziggo die zender van de digitale kabel heeft verwijderd terwijl er onder het motto 'minder analoog, meer digitaal' juist op de voordelen van digitale tv wordt gewezen. 

Ziggo schrapte SWR Fernsehen omdat het ook in het digitaal aanbod nog altijd zuinig moet omgaan met beschikbare bandbreedte. Met name in Limburg zijn kijkers ook boos omdat men eerst voor de SWR een digitale decoder moest aanschaffen en ook daar nu de zender weer vanaf is gehaald.

Volgens TotaalTV geven veel kijkers nu aan desnoods maar (weer) over te stappen op schotelontvangst om hun favoriete Duitse zender weer te kunnen ontvangen.

Meer info en bestel: Ziggo Alles-in-1

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie