Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Virusalert: installeer patch om gevaarlijk lek te dichten

Leestijd: 2 minuten

Virusalert adviseert ieder dringend om een zgenaamde 'onofficiele patch voor WMF exploit' te installeren. Alle Windows-systemen zijn kwetsbaar bij het laden van afbeeldingen op sites, msn of e-mail. Microsoft heeft nog geen patch beschikbaar, maar pas op dinsdag 10 januari, de gebruikelijke eerstvolgende 'black Tuesday'.

Vorige week is een lek ontdekt in alle Windows-systemen. Het gaat om een lek in de Windows Meta File bestanden, dat inmiddels door een aantal virussen is misbruikt. De kans is erg groot dat binnen afzienbare tijd een ‘slim’ virus opduikt dat met succes het lek misbruikt om zich op grote schaal te nestelen op tal van systemen.

Virusschrijvers zouden dit lek kunnen gebruiken om bestanden op uw systeem te installeren welke bijvoorbeeld een backdoor bevat waarmee diegene toegang krijgt tot uw systeem.

Virusbestrijders noemen de situatie zéér ernstig! Zo meldt een van hen in rode letters: Norman beschouwt dit als een uiterst gevaarlijke situatie: Letterlijk honderden miljoenen op Windows gebaseerde computers zijn kwetsbaar voor nieuwe varianten die dit veiligheidslek gaan benutten.

Er wordt verwezen naar de SANS organisatie Internet Storm Center als een nuttige en constant aangepaste website voor dieper gaande informatie over deze situatie. Ook VirusAlert wijst op het door het SANS Internet Storm Center uitgevaardigde advies om een niet officiële patch te downloaden en te installeren.

Daarnaast adviseert Virusalert om uw antivirussoftware bij te werken met de laatst updates, mocht een code het lek willen aanroepen, dan zal deze software het gebruik blokkeren. Zogauw Microsoft met een update komt, kunt u de niet-officiële patch verwijderen en de officiele Microsoft patch binnenhalen via de Windows update functie.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.