Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Virusalert: stop met besmettingsmeldingen

Leestijd: 2 minuten

VirusAlert.nl, de organisatie voor antivirus- en hoaxinformatie, adviseert internetproviders en systeembeheerders te stoppen met het sturen van ‘virusnotificaties’. Dit zijn berichten waarin ze de afzender van e-mail laten weten dat een door hem of haar verstuurd bericht met een virus was besmet.

Inmiddels lenen 85% van de ‘mass-mailervirussen’ lukraak afzendadressen zonder dat de legitieme gebruiker daar weet van heeft. Hierdoor waarschuwt de gebruikte notificatietechnologie steeds de verkeerden. De legitieme eigenaar van het misbruikte adres maakt zich dan vaak ten onrechte zorgen als hij/zij weer zo’n bericht van zijn systeembeheerder of provider ontvangt,. Dit terwijl zijn systeem en zijn berichten geen enkel virus bevat. Bovendien ontvangt hij / zij een overbodige extra hoeveelheid mail die al gauw het karakter van spam kan aannemen.

Doordat bij vrijwel ieder antiviruspakket de notificatiefunctie kan worden uitgezet, is het probleem eenvoudig op te lossen. Standaard staat deze optie vaak uit, maar door het weer in deze positie terug te zetten, komt er een eind aan deze nodeloze berichtenstroom. Hierdoor wordt niemand meer ten onrechte ongerust gemaakt, hetgeen voor de vele minderdeskundige webgebruikers, die ook in de “digitale wereld” opereren, een hele geruststelling zal zijn.

Virusalert heeft op haar website een duidelijke schematische weergave  van het probleem geplaatst. 

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie