Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Virusnieuws

Leestijd: 2 minuten

Uit de overzichten van diverse makers van antivirussoftware blijkt dat in de maand augustus Klez nog altijd het meest voorkomende virus was. Hiermee zorgt Klez al bijna het gehele jaar voor de meeste overlast.
Wel daalt het totaal aantal virusmeldingen in lichte mate. Werden er in juni door Message Labs nog ruim 1,2 miljoen virussen onderschept, in juli waren dat 'slechts' 920.000 en in augustus 909.000.
De twijfelachtige eer van een tweede plaats op de ranglijst van de top 3 heeft nu (nog steeds) Yaha, gevolgd door SirCam.

Uit een recent onderzoek van Frost & Sullivan dat meer dan tweehonderd Europese bedrijven ondervroeg, bleek dat steeds meer bedrijven meerdere virusscanners implementeren binnen het netwerk in de hoop zo het risico op computervirussen te verkleinen.

Volgens virusbestrijder Graham Cluley van Sophos zouden virusschrijvers geobsedeerd zijn door seks en computerspelletjes. Dat zou blijken uit de namen die de virusmakers hun creaties meegeven. Virussen hebben vaak de naam van een mooie, bekende vrouw en af en toe verwijst de bestandsnaam naar een computerspel. In een artikel op Webwereld reageren virusschrijvers echter schouderophalend op de uitspraken van virusbestrijder Cluley...

Een laatste virus in de maand augustus die de aanduiding `gevaarlijk`meekreeg van Virusalert draagt de naam W32.HLLW.Oror@mm. Het is een internetworm die zich verspreidt via e-mail en het IRC-kanaal. Het virus wordt geactiveerd door het bijlagebestand te openen. De namen van de seksgerelateerde attachments zoals Blondies.exe, Love.exe en Pamela.exe proberen kennelijk weer een beroep op de mannelijke zwakheid te doen ;-))
Hebt u de verleiding niet kunnen weerstaan door de bijlagebestanden te openen, verwijder het virus dan met bijvoorbeeld de gratis online scanners van Symantec.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.