Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Virussen slaan supersnel toe

Leestijd: 1 minuut

Virussen slaan supersnel toe sinds vanmiddag.

MessageLabs had vanmiddag naar eigen zeggen al tienduizenden exemplaren van het Sobig-virus onderschept. Sobig.F was aanvankelijk voornamelijk actief in de Verenigde Staten, maar inmiddels worden ook Nederland en Noorwegen getroffen.

Sobig.F is, evenals zijn voorgangers, een zogeheten mass-mailer: het stuurt zichzelf door naar e-mailadressen die het op een geïnfecteerde pc vindt. De afzender van het e-mailbericht wordt vervalst.

Het onderwerp van het bericht kan verschillen, maar doorgaans begint het met 'Re:'. In de tekst staat: "See the attached file for details" of "Please see the attached file for details".

Meer informatie over het Sobig-virus is te vinden bij VirusAlert.nl. Het anti-virusbedrijf Sophos stelt op zijn site software beschikbaar waarmee het Sobig.F-virus kan worden verwijderd.

Anti-virusbedrijf Norman mailt 'high alert': Several fast-spreading worms – Blaster.A to D, Nachi.A and Sobig.F are “flooding” the Internet. Norman waarschuwt alle gebruikers extra voorzichtig te zijn wanneer ze gaan internetten.

Geactualiseerd: dinsdag 19 augustus 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie