Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone gaat concurrentie aan op glasvezel

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Begin volgend jaar kunnen zakelijke klanten diensten afnemen van Vodafone via het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Beide bedrijven kondigen vandaag een samenwerking aan voor de uitrol van glasvezel naar bedrijven. Zij gaan de komende jaren circa 1000 kilometer glas per jaar uitrollen.

Met de overeenkomst wordt Vodafone de op één na grootste service provider in de Nederlandse glasvezelmarkt en gaat hiermee de strijd aan met KPN. 

Vodafone biedt op dit moment al vaste breedbanddiensten aan via glas, maar maakt daarvoor nog gebruik van het netwerk van derden. Dit betreft onder andere vast internet- en telefonie, IP-VPN, en PIN betaaldiensten. De telecomprovider wil binnen vijf jaar de omzet op de zakelijke markt verviervoudigen naar meer dan 100 miljoen euro per jaar. Vodafone verwacht onder meer groei in cloud computing.

Zie ook: Vodafone Mobiel Breedband

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.