Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone gaat tv-strijd aan met KPN en kabelaars

door Jeanet Woldring

Vodafone wil landelijk meedoen met KPN en de kabelaars op de markt voor vaste telefonie, internet en televisie. Het telecombedrijf maakte vrijdag bekend dat het met 'Vodafone Thuis' de strijd aangaat om de huiskamer. Volgens de aanbieder is een alternatief broodnodig, aangezien er nu weinig te kiezen valt. 'Negen van de tien huishoudens is nu klant van KPN of de kabel', aldus Vodafone.

Landelijk beschikbaar

De vaste diensten zijn naast glasvezel nu ook beschikbaar via DSL, waarmee huishoudens in bijna heel Nederland per direct meer keuze krijgen in wie hun aanbieder wordt. Om het hele land te kunnen bedienen, koopt het bedrijf bandbreedte in op het landelijk dekkende DSL-netwerk van KPN. Binnen 5 jaar wil Vodafone zijn doorgedrongen tot minstens 1 op de 10 huiskamers in Nederland. Lees ook het blog van CEO Rob Shuter: No guts no glory

Pakketten zelf samenstellen en maandelijks aanpassen

Vodafone Thuis wil zich onderscheiden op flexibiliteit en kwaliteit. Klanten kunnen pakketten zelf samenstellen en maandelijks aanpassen. Zo kunnen ze ook diensten een tijdje proberen. Tv en vast bellen zijn optioneel. Er wordt alleen geleverd waar voldoende bandbreedte beschikbaar is, zodat iedereen gegarandeerd TV in HD-kwaliteit kan kijken. 

Nu al onderscheidt Vodafone zich ook op prijs. Zoals te zien in onze goedkoopste TOP 5 alles-in-1 pakketten op Totaalwijzer.nl is Vodafone de op een na goedkoopste aanbieder. Het voordeligst is altijd nog Tele2 waarbij je voor 33 euro een alles-in-1 pakket krijgt met een internetsnelheid tot 20 Mbps. Vodafone vraagt voor een vergelijkbaar pakket 40 euro per maand en voor 80 Mbps slechts 5 euro meer. Dankzij een actie het eerste jaar een tientje per maand goedkoper. 

Internet is basis; bellen of tv naar keuze

Bij Vodafone Thuis is internet de basisdienst waar je zelf de keuze hebt om er TV of bellen bij af te nemen. De dienst is beschikbaar via DSL met de snelheden 20, 40, 80 Mbps en in gebieden waar inmiddels glasvezel ligt met 50, 100 en 500 Mbps.

Thuis-klanten hebben standaard 54 digitale kanalen in hun TV-pakket waaronder 25 HD zenders, Programma Gemist met 10 dagen archief en een app voor smartphone of tablet. Extra zenderpakketten zijn ingedeeld in categorieën zoals kids & music, internationaal, entertainment en infotainment, naast premium pakketten zoals HBO en Fox Sports. Alle abonnementen zijn te vergelijken op Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Totaalwijzer.nl.

Doe de postcodecheck om te kijken of de Vodafone pakketten beschikbaar zijn op jouw adres.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie