Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone gooit vastnet abonnementen op de schop

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Vodafone gooit 21 juli haar vastnet abonnementen volledig op de schop. Zowel de prijzen als de structuur van de internet-, bellen- en televisiepakketten worden gewijzigd. Vodafone wil kwaliteit en snelheid leveren voor een mooie prijs en heeft hiermee de ambitie de derde speler naast KPN en Ziggo te worden. Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor Vodafone Thuis?

Vrijheid in samenstelling, maandelijks gratis up-en downgraden en 28 HD zenders standaard in het TV startpakket. Dat zijn de kernwaarden die tot het succes moeten leiden.

Prijswijzigingen Vodafone Thuis

Vodafone wil haar concurrentiepositie behouden en verbeteren richting KPN, Telfort en Tele2, zowel op het gebied van glasvezel (100/100 Mbps) als van DSL (20/2 Mbps en 40/4 Mbps).

Uit bovenstaande tabel valt af te leiden dat er voornamelijk een prijsverlaging plaatsvindt. Glasvezelpakketten worden goedkoper, tv en telefonie iets duurder. Ook DSL internet 80/8 Mbps gaat iets omhoog in prijs. Het beltarief wordt verhoogd van 8 cent naar 9 cent per minuut.

Onafhankelijk toegang tot glasvezelnetwerk KPN

Inmiddels heeft Vodafone onafhankelijke toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN bij de helft van de huishoudens. Hiermee kan de provider hogere internetsnelheden, betere kwaliteit en lagere prijzen aanbieden. Dat betekent niet alleen snelheden tot 500 Mbps maar ook dat nieuwe klanten op glasvezel worden aangesloten, waar mogelijk. Klanten die op Vodafone's eigen netwerk worden aangesloten, krijgen op basis van hun postcode 5 euro extra korting.

Vrijheid in keuze

Vodafone wil klanten meer vrijheid geven in het kiezen van de korting. Voorheen gaf de provider de eerste 12 maanden 10 euro korting. Nu kan men kiezen: de eerste 6 maanden 20 euro korting of de eerste 6 maanden 15 euro korting plus een tweede ITV ontvanger gratis. Deze vrijheid in keuze geldt alleen bij alles-in-1 via glasvezel. Bij alles-in-1 via DSL krijgt men het eerste halfjaar 20 euro korting. Bij beide vormen zijn de installatiekosten gratis.

Personalisatie en flexibiliteit

Aangezien personalisatie en flexibiliteit in content consumptie steeds belangrijker worden, heeft Vodafone 4 losse extra zenderpakketten samengesteld op basis van thema’s. Daarnaast is TV Anywhere toegevoegd omdat tablets en smartphones steeds vaker gebruikt worden voor live tv kijken. Ook is HBO GO beschikbaar voor klanten van HBO pakketten. Verder bezit het basispakket een groter aantal zenders in HD kwaliteit. Met 28 HD zenders heeft Vodafone hiermee de meeste HD-zenders in vergelijking met KPN (20), Ziggo (27), Telfort (17), Tele2 (15) en Online.nl (18). Het startpakket is wat duurder geworden:  van € 12,50 naar € 13,50 per maand. 

Concurrentie

In bovenstaande tabel laat Vodafone in een oogopslag zien hoe het zit met haar positie ten opzichte van de concurrentie. Wil je alles-in-pakketten op alle aspecten vergelijken? Voer je postcode en huisnummer in en start je vergelijking op Internetten.nl of Totaalwijzer.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.