Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

VodafoneZiggo test supersnel 1 Gbps-netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

vodafone-ziggo-logo.PNGVodafoneZiggo start met het aanleggen van een nieuw supersnel gigabitnetwerk. Twintig huishoudens en bedrijven in de Utrechtse wijk Oog in Al krijgen de primeur. Zij mogen het supersnelle internet via de kabel de komende maanden uitproberen.

30 keer zo snel

Ziggo heeft de ambitie om vanaf 2020 Nederland over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden van meer dan 1000 Mbps. Dat is ongeveer 30 keer zo snel als Nederlandse huishoudens nu gemiddeld hebben. 

Giga-snelheden door Docsis 3.1

De pilot met het nieuwe kabelnetwerk is gebaseerd op Docsis 3.1, een technologie die verloopt via de bestaande tv-kabel en véél meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbit/s voor uploaden, aldus het persbericht. 

'Netwerk van de toekomst'

VodafoneZiggo wil haar mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar laten aansluiten. Volgens het bedrijf zullen klanten dan nauwelijks meer merken dat hun apparaten schakelen tussen vast, wifi of mobiel internet. 'Daarvoor is een stabiel, slim en hoogwaardig netwerk verreist met véél meer netwerkcapaciteit en snellere internetverbindingen.'

Over VodafoneZiggo

Per 30 juni 2018 heeft VodafoneZiggo bijna 5 miljoen mobiele, bijna 4 miljoen tv-, ruim 3 miljoen vast breedband internet en 2,5 miljoen vaste telefonieaansluitingen.

Geactualiseerd: vrijdag 24 augustus 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.