Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Voordelig bellen via ADSL

Leestijd: 3 minuten

Sinds gisteren kunnen consumenten bij Dutch Web Services zowel voordelig bellen als supersnel internetten. In samenwerking met BBNed en TTG Netherlands biedt Dutch Web Service deze nieuwe dienst aan. Hiermee is zij de eerste Nederlandse internetprovider die Voice over DSL (afgekort 'VoDSL') voor de consumentenmarkt aanbiedt. Dit beweert Dutch Web in haar persbericht van 18 mei.

Sinds vorige week kunnen consumenten bij Scarlet zowel voordelig bellen als supersnel internetten. Uniek als eerste in Nederland beweert Scarlet die de nieuwe dienst Scarlet SpaarTotaal noemt.

Zowel Dutch Web Services als Scarlet bieden de nieuwe telefoniedienst (bellen via ADSL) aan via BBNed en haken hiermee in op de groeiende markt voor internettelefonie. De telefoongesprekken worden hierbij niet via de traditionele telefooninfrastructuur afgehandeld, maar via het openbare internet.

Deze nieuwe digitale dienst biedt veel voordelen, die BBNed zelf als volgt opsomt:

  • kwaliteit identiek aan traditionele telefoonverbinding
  • tot 30% goedkoper dan uw huidige telefoonlijn *
  • gratis bellen met andere bbned-abonnees;
  • behoud van huidig telefoonnummer;
  • geen nieuw telefoontoestel, andere apparatuur of lijnen noodzakelijk;
  • telefoon en DSL op 1 factuur, dus ook maar één helpdesk.
    *tot 30 % besparing op alle oproepen naar lokale, regionale, mobiele en internationale nummers, in vergelijking met de standaardtarieven van KPN (KPN belbasis zonder voordeelnummer, flexibel, city en/of worldline korting).

Hoe werkt de telefoniedienst 'bellen via (A)DSL' van bovengenoemde providers?
Degene die een ADSL internetverbinding heeft van BBned, kan gebruikmaken van de zogeheten 'Voice over DSL'. Men kan z'n huidige nummer en telefoontoestellen blijven gebruiken. Wel heeft men een speciaal modem nodig dat geschikt is voor zowel internet als telefonie. Bellen via (A)DSL kan alleen in combinatie met een (A)DSL aansluiting van bovengenoemde providers. Naast een modem en abonnement heeft men alleen nog de kosten die gepaard gaan met bellen naar bestemmingen buiten het BBNed netwerk. Binnen dit netwerk belt men gratis.

Uiteraard heeft Bellen.com de gesprekstarieven voor het bellen naar bestemmingen buiten het BBNed netwerk vergeleken, zowel onderling als met de KPN Belbasistarieven voor bellen binnen en buiten de regio:

 Binnen de regio starttarief   piek dal  weekend 
Scarlet   0,0427  0,0288  0,0154  0,0102
Dutch Web  0,0400  0,0235  0,0125  0,0085
KPN BelBasis  0,0427  0,0289  0,0155  0,0104

 Buiten de regio starttarief   piek dal   weekend
 Scarlet  0,0518  0,0393  0,0186  0,0186
 Dutch Web  0,0450  0,0335  0,0150  0,0150
 KPN BelBasis  0,0518  0,0439  0,0208  0,0208

Met deze gecombineerde 'internetbeldienst' kan men dus zijn KPN abonnement opzeggen. Doe KPN de deur uit! is de slogan van Scarlet SpaarTotaal.  Scarlet adviseert consumenten om het abonnement echter niet zelf op te zeggen, maar van de mogelijkheid gebruik te maken om één maand hun telefoniedienst gratis te proberen. Hierna wordt het telefoonnummer overgezet van KPN naar Scarlet. De dienst uitproberen is eveneens mogelijk bij Dutch Web.

De specificaties van de pakketten kan men terugvinden op Internetten.nl in het Accessprovidersoverzicht. Op welke adressen de pakketten beschikbaar zijn, is te controleren via onze postcodecheck.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie