Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Voorkom storing op draadloze apparatuur

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

We gebruiken de laatste jaren steeds meer draadloze apparaten in en om het huis. Denk aan deurbellen, hoofdtelefoons, startonderbrekers voor de auto, alarmsystemen, barcodescanners en bewegingsmelders. Daardoor zijn er steeds vaker onderlinge storingen. Agentschap Telecom merkt dat veel van die storingen worden veroorzaakt door draadloze weerstations.

Deze problemen ontstaan vaak wanneer de batterijen van deze apparaten leeg raken. Door de te lage spanning blijven deze weerstations dan een continu signaal uitzenden waardoor andere draadloze apparatuur in de omgeving niet meer werkt. De oplossing is dan vaak de batterijen te vernieuwen.

Tips

Agentschap Telecom geeft een aantal tips, die kunnen helpen bij het onderzoeken en/of oplossen van storingen van draadloze apparaten:

1. Inventariseer of er in de omgeving meer problemen zijn met draadloze apparatuur. Deze apparatuur heeft een reikwijdte van maximaal 50 tot 100 meter. Hierdoor is het al snel mogelijk een gebied te markeren waar de storing vandaan komt.

2. Inventariseer welke draadloze apparatuur onlangs is aangeschaft, zowel bij u zelf als bijvoorbeeld bij de buren. Schakel deze apparatuur uit of verwijder de batterijen om vast te stellen of het apparaat de veroorzaker is van de storing.

3. Zoek ook draadloze apparatuur die niet meer lijkt te werken. In het bijzonder buitenunits van weerstations. Zij staan op veel daken van woningen en hebben een grote reikwijdte. Als de batterijen leeg raken lijkt het of het apparaat niet meer werkt maar gaat het wel andere apparatuur storen.

4. Leg vast welke uren en dagen de storing optreedt. Dit kan behulpzaam zijn bij het vinden van de stoorbron. 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.