Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vrijgekomen domeinnamen te koop

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 27 februari tot 10 april 2002 kan worden ingeschreven op 226 voormalig geblokkeerde domeinnamen die door SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) worden vrijgegeven. Onder het oude reglement dat gold tot 15 november 2000 waren deze 226 domeinnamen geblokkeerd.
Tot die datum wees de stichting claims van domeinnamen van de hand als het om een algemene aanduiding ging en de aanvrager niet duidelijk kon maken waarom hij de domeinnaam verdiende. Nadat de aanvraag werd afgewezen, werd zo'n algemene domeinnaam geblokkeerd door SIDN.

Vanaf 15 november 2000 werd het beleid gewijzigd en werd ook de blokkade op de zogeheten generieke domeinen opgeheven. Degenen die als eerste een domein hadden aangevraagd kregen voorrang bij de registratie van de vrijgekomen domeinen.
Aangezien een deel van de vrijgekomen domeinen destijds niet geclaimd is, wordt dit alsnog op de markt gebracht.
Het gaat daarbij om 226 generieke domeinnamen zoals antiek.nl, galerie.nl, duiksport.nl, informatica.nl en veiling.nl. De volledige lijst is te zien op de website van SIDN

Om deze domeinnamen zo eerlijk mogelijk uit te geven, heeft het bestuur besloten tot een vrijgaveregeling onder toezicht van een notaris.
Een aanvrager kan zich gedurende een periode van zes weken slechts één keer inschrijven voor slechts één domeinnaam. Een inschrijving alleen gedaan kan worden via een deelnemer.
N.b. U kunt op onze site zien welke providers deelnemers van SIDN zijn met hun tarieven. U zult dan meteen kunnen constateren dat er enorme prijsverschillen zijn!

Wanneer voor één domeinnaam meerdere inschrijvingen zijn gedaan, wordt de domeinnaam verloot onder toezicht van een notaris. De overgebleven domeinnamen worden op een door het bureau nader te bepalen tijdstip ineens uitgegeven volgens het principe "first come first served".

Hoe u zich kunt inschrijven staat uitgebreid beschreven op de website van SIDN.

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie