Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Waarschuwing voor nieuwe virusvarianten MSBlaster

Leestijd: 1 minuut

Op 10 september j.l. heeft Microsoft bekend gemaakt dat er drie ernstige beveiligingslekken zijn ontdekt in de meest gebruikte besturingssystemen van Microsoft Windows.

De beveiligingslekken zijn vergelijkbaar met de kwetsbaarheden waar de gevaarlijke virusworm MBBlaster gebruik van maakt. Het risico van nieuwe en nog gevaarlijkere varianten van MSBlaster is dus aanzienlijk.

Experts verwachten dat nieuwe varianten van het Blastervirus binnen enkele dagen zullen uitbreken. Om schade te voorkomen wordt gebruikers van Windows besturingssystemen met klem aangeraden zo spoedig mogelijk de beschikbare patches te installeren!

Systemen waar de beveiligingslekken in voorkomen zijn:
Windows 2000, Windows XP, Windows XP 64 bit Edition, Windows XP 64 bit Edition Version 2003, Windows NT Workstation, Windows NT Server 4.0, Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition, Windows Server 2003, Windows Server 2003 64 bit Edition.

Gebruikers van besturingssystemen anders dan die van Microsoft Windows (zoals MacOS of Linux) lopen geen risico besmet te raken met een eventueel nieuw virus dat gebruik maakt van de ontdekte beveiligingslekken.

Meer informatie over de beveiligingslekken is te vinden via:
www.microsoft.com

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.