Wanadoo introduceert digitale telefonie

Wanadoo introduceert vanaf vandaag digitale telefonie (VOIP*). Deze techniek maakt het voor Wanadoo mogelijk om telefonie aan te bieden tegen scherpe tarieven. Zo is bellen naar vaste nummers in Nederland helemaal gratis. Hoewel er abonnementskosten betaald moeten worden voor Wanadoo Telefonie, gaan de totale maandelijkse abonnementskosten toch omlaag. Voorwaarde is wel dat men Wanadoo ADSL Direct gebruikt of bestelt. Voor een vast bedrag (€22,50 per maand) krijgt men een Wanadoo ADSL Direct abonnement inclusief Wanadoo Telefonie.

Wat is Wanadoo Telefonie?
Wanadoo Telefonie is bellen en gebeld worden op basis van het Internet Protocol. Dat klinkt technisch en complex, maar dat is het niet. Het wil zeggen dat men gewoon gebruik kan blijven maken van de bestaande vaste telefoon. Hiervoor moet de telefoon aangesloten worden op de zogeheten Wanadoo Livebox. Deze zorgt er vervolgens voor dat men kan bellen en gebeld worden. Men is dan bereikbaar op het bestaande KPN telefoonnummer via de huidige telefoon(s). 

Het bijzondere van Wanadoo Telefonie is dat men bereikbaar blijft op het bestaande KPN telefoonnummer, waarbij men altijd terug kan vallen op de KPN aansluiting, mocht men dat om een bepaalde reden willen. Men kan telefoniekosten besparen zonder de bestaande aansluiting op te zeggen. In de toekomst wordt het mogelijk om Wanadoo Telefonie te gebruiken als enige telefonieabonnement.

Wat zijn de voordelen in vergelijking met het traditionele telefoneren?
Goedkoper bellen, dat wil zeggen:

  • Overstappen van KPN BelBasis naar KPN BelBudget. Hiermee bespaart men maandelijks €8,49 aan abonnementskosten. Deze besparing is groter dan de abonnementskosten die men betaalt voor Wanadoo Telefonie (€ 1,55) en de LiveBox (€ 1,-).
  • Gratis bellen naar vaste telefoonnummers in heel Nederland. De volgende vaste nummers zijn niet gratis te kiezen en vormen hierop een uitzondering: 084, 087, 090x, 06760-internet en geografische internetnummers, semafoon- en buzzernummers.
  • Goedkoper bellen naar mobiele en buitenlandse nummers (voor inzicht in de tarieven van Wanadoo Telefonie zie de tariefvergelijking op Bellen.com).
  • Telefoon PLUS ADSL-verbinding in één pakket, dus alle kosten op één factuur.

Wie kan gebruikmaken van Wanadoo Telefonie?
De telefoniedienst is nog niet in heel Nederland beschikbaar, aangezien de Wanadoo ADSL Direct-lijn -die over het BBned netwerk gaat- niet overal te verkrijgen is. Wie echter in een gebied woont waar Wanadoo ADSL Direct beschikbaar is, wat te controleren is via de Postcodechecker op Internetten.nl, kan Wanadoo Telefonie online bestellen**.

Steeds meer aanbieders digitale telefonie
In 2004 zijn er diverse internetproviders voorzichtig begonnen met het aanbieden van internettelefonie.  Zoals Scarlet en Solcon die bellen via (A)DSL aanbieden, maar ook de kabelaars spreken een woordje mee. Zo is UPC, die al jarenlang kabeltelefonie aanbiedt, nu al zéér succesvol met digitale telefonie in haar verspreidingsgebied. Al deze vormen van internettelefonie hebben bepaalde overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Zo heb je bij de één een duur modem nodig (Solcon) of een speciaal ADSL abonnement (niet nodig bij Solcon) en zijn bij de ander de gesprekskosten naar alle vaste nummers helemaal gratis, zoals bij Wanadoo. Kortom, vergelijken blijft noodzakelijk en nuttig om te weten bij wie u uiteindelijk het goedkoopst uit bent. De tariefvergelijking op Bellen.com én de Belwijzer blijven uitkomst bieden! 

* Klik hier voor meer informatie over VOIP    ** Online aanmelden Wanadoo Telefonie

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.