Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wanadoo meeste breedbandklanten

Leestijd: 1 minuut

Niet Essent, maar Wanadoo is de grootste aanbieder van breedband internet in Nederland. Dit meldt Planet Multimedia vandaag.

Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers beweerde Essent  (@Home) de grootste breedband internet aanbieder van Nederland te zijn. Met bijna 20% marktaandeel, ca. 360.000 abonnees.

Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers van KPN had Planet Internet  341.000 abonnees, terwijl UPC (chello)  365.800 internetabonnees had in Nederland per 30 juni 2004.

Geen van de drie genoemde partijen is echter de grootste breedbandaanbieder, zo heeft  Planet Multimedia uitgezocht. Het is Wanadoo Nederland, de dochter van France Telecom Wanadoo Nederland.  Die had op 30 juni 2004 namelijk  401.500 breedbandabonnees.

Bij UPC en Essent zijn het alleen kabelabonnees, bij Planet alleen ADSL, terwijl Wanadoo zowel kabel- als ADSL-abonnees heeft. Hoe de verhouding qua aantallen tussen beide breedbandvormen is, heeft Wanadoo niet bekendgemaakt. Verondersteld wordt dat het aantal ADSL klanten dat van kabelabonnees ver overtreft.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.