Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wanadoo meeste breedbandklanten

Niet Essent, maar Wanadoo is de grootste aanbieder van breedband internet in Nederland. Dit meldt Planet Multimedia vandaag.

Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers beweerde Essent  (@Home) de grootste breedband internet aanbieder van Nederland te zijn. Met bijna 20% marktaandeel, ca. 360.000 abonnees.

Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers van KPN had Planet Internet  341.000 abonnees, terwijl UPC (chello)  365.800 internetabonnees had in Nederland per 30 juni 2004.

Geen van de drie genoemde partijen is echter de grootste breedbandaanbieder, zo heeft  Planet Multimedia uitgezocht. Het is Wanadoo Nederland, de dochter van France Telecom Wanadoo Nederland.  Die had op 30 juni 2004 namelijk  401.500 breedbandabonnees.

Bij UPC en Essent zijn het alleen kabelabonnees, bij Planet alleen ADSL, terwijl Wanadoo zowel kabel- als ADSL-abonnees heeft. Hoe de verhouding qua aantallen tussen beide breedbandvormen is, heeft Wanadoo niet bekendgemaakt. Verondersteld wordt dat het aantal ADSL klanten dat van kabelabonnees ver overtreft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie