Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wat doet KPN met ESPN per 1 augustus?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN houdt hoofdkanaal ESPN in het basispakket en biedt het in UHD. ESPN en KPN hebben de distributieovereenkomst verlengd. Dat schrijft de provider vandaag in een persbericht. De prijs van het abonnement blijft gelijk. Voor ontvangst is wel een 4K-decoder nodig.

kpn-espn-0.PNG

Zoals eerder geschreven, gaat ESPN (voorheen Fox Sport) op 1 augustus van 6 naar 4 zenders terug. Daarnaast wordt een kanaal onder de naam ESPN UHD geleverd. Volgens TotaalTV mag Disney dit kanaal zo noemen omdat het Ultra HD Forum heeft besloten dat uitzenden in deze standaard de noemer Ultra HD (UHD of 4K) mag dragen.

ESPN bij KPN

ESPN UHD wordt vanaf augustus in het zenderaanbod van KPN opgenomen. Op ESPN UHD wordt zaterdags en zondags tijdens een Eredivisie speelronde minimaal één wedstrijd in Ultra HD uitgezonden. Om bij KPN naar ESPN UHD te kunnen kijken, heb je een 4K-bruikleendecoder nodig. Daarnaast moet je toegang hebben tot het zogeheten 4K-pakket (€ 2,50 per maand). ESPN UHD is niet alleen bij KPN maar ook bij Ziggo en enkele kleinere partijen beschikbaar, waaronder Stichting Kabelnet Veendam (SKV). KPN biedt in tegenstelling tot Ziggo het hoofdkanaal van ESPN aan in het basispakket, dus hier hoef je niet voor bij te betalen bij je basisabonnement tv. 

ESPN blijft in basispakket

ESPN 1 blijft bij KPN in het basispakket van Interactieve TV voor alle klanten op kanaal 14 beschikbaar. Ze kunnen kijken naar een selectie live voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, UEFA Europa League en UEFA Conference League. Het nieuwe UHD-kanaal van ESPN is te bekijken voor klanten die beschikken over een 4K-pakket.

Wat gebeurt er met ESPN Compleet?

"Voor de grootste fans die echt niets willen missen, heeft KPN het ESPN Compleet Pakket om alle Eredivisiewedstrijden live te kijken", schrijft KPN. Hoewel dit pakket van 6 naar 4 kanalen teruggaat, wordt de prijs van het abonnement niet verlaagd. Het ESPN Compleet abonnement blijft € 12,95 kosten. 

'Meer dan voetbal alleen'

Naast de vier ESPN-voetbalzenders die KPN-klanten kunnen kijken, blijven tv-kijkers ook verzekerd van de andere kanalen die ESPN DISNEY biedt. Zo blijven 24Kitchen, National Geographic en Fox in het basispakket. Daarnaast zijn BabyTV en Nat Geo Wild af te sluiten in de extra zenderpaketten.

Wil je tv-abonnementen van alle providers vergelijken? Check de beschikbaarheid op jouw adres

Geactualiseerd: donderdag 29 juli 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.