Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wat is er gebeurd met Sonera Plaza, Quicknet, Multikabel en UPC/chello?

Leestijd: 2 minuten

Sonera Plaza Nederland had een aantal activiteiten:
1. kabelinternet(Quicknet)
2. dial-up internet(Sonera Internet)
3. zakelijke internetaansluitingen
4. een portal: www.soneraplaza.nl.

Kabelinternet is verzelfstandigd als Quicknet BV, en vervolgens verkocht aan Multikabel, de kabelmaatschappij van het grootste deel van Noord-Holland. Multikabel is weer 100% in handen van Primacom, een Duitse kabelmaatschappij.
UPC heeft op haar beurt weer aandelen in Primacom. Tegelijkertijd zijn de klanten in Zuid-Holland en Haarlem overgedragen aan chello, de kabelinternetdienst van UPC. De daadwerkelijke migratie is momenteel bijna voltooid. Voor meer informatie kan men terecht op: https://www.upc.nl/migratie.
Zakelijke internetklanten met een kabelaansluiting zijn ook meegegaan in de hele transactie. Deze klanten in Zuid-Holland en Haarlem worden overgedragen aan UPC, terwijl de klanten in Noord-Holland klant zullen worden van Quicknet en Multikabel.
De resterende activiteiten van Sonera Plaza zijn op 1 augustus 2001 verkocht aan Tiscali:
-Voor dial-up klanten betekent dit dat ze een Tiscali abonnement krijgen, en dat bijvoorbeeld hun mail geforward wordt van hun soneramail.nl account naar hun nieuwe Tiscali account.
-Zakelijke internetklanten die een (A)DSL-verbinding hebben, zijn ook verkocht aan Tiscali en worden gemigreerd naar het Tiscali-platform.
-De portal: www.soneraplaza.nl is inmiddels omgedoopt tot www.tiscaliplaza.nl. Inmiddels heeft Quicknet haar eigen site in de lucht:https://www.quicknet.nl.Hier kunt u alle actuele informatie vinden, zoals instellingen en wijzigingen. Enkele wijzigingen zijn b.v. deze:
*Vervallen inbelmogelijkheid.
*Stopzetting verkoop Quicknet Profit.
*Verhoging abonnementsgelden.
*Nieuwe nieuwsgroepen.
N.b. De Sonera Gebruikers Vereniging is nu de gebruikersvereniging van Quicknet geworden!
Geactualiseerd: vrijdag 5 oktober 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.