Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nederland heeft ruim 7 miljoen breedbandaansluitingen

door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten

Bijna alle Nederlanders hebben een breedbandaansluiting. Kabel is het populairst, maar we zien ook het aantal glasvezelaansluitingen stijgen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. 

Breedbandaansluitingen

type aansluiting.jpg

Er zijn verschillende soorten breedbandaansluitingen: DSL, kabel en glasvezel. Volgens Telecompaper gaat het in totaal om 93,6 procent aansluitingen. Glasvezel blijft de aanjager van de breedbandgroei, toch blijft de kabel het populairst met ruim 3,3 miljoen aansluitingen. DSL heeft nu een marktaandeel van minder dan 40 procent, terwijl glasvezel stijgt naar ongeveer 15 procent.

Ziggo en KPN

Kabelbedrijf Ziggo noteerde afgelopen kwartaal dubbele groeicijfers en kwam uit op iets meer dan 3,13 miljoen breedbandabonnees. Hiermee daalde het marktaandeel van Ziggo toch iets. Ziggo is het grootste kabelbedrijf en heeft een eigen sportzender Ziggo Sport Totaal, die ook door andere aanbieders worden aangeboden. HBO zal vanaf 1 januari ook exclusief via Ziggo te zien zijn. 

KPN (inclusief Telfort, XS4ALL en Edutel) kreeg ook een groot aantal nieuwe aansluitingen, maar verloor toch ook een marginaal percentage qua marktaandeel. Telecompaper voorspelt voor de komende jaren een groei in breedbandaansluitingen van ongeveer 1,9 procent per jaar.

Glasvezel

Uit de cijfers blijkt verder dat het aantal glasvezelverbindingen het afgelopen jaar elk kwartaal gestegen is. Tegenwoordig biedt bijna elke provider ook glasvezelverbindingen aan. Het voordeel van glasvezel is dat downloaden en uploaden even snel is. Het glasvezelpakket van XS4ALL komt als beste uit de test (Bron: Consumentenbond). Wil je weten of er ook glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de postcodecheck

Geactualiseerd: donderdag 1 december 2016

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.