Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Welke tv-aanbieder biedt de beste deal?

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Een tiental televisieaanbieders, honderden zenders en zenderpakketten. De één adverteert met sport, de ander met series. Waar moet je zijn voor de beste deal? Samen met Ben Woldring van Internetten.nl probeert Kassa een weg te banen door het woud aan digitale zenders en pakketten.

Wie op zoek is naar een nieuw abonnement voor digitale televisie of denkt om over te stappen, komt terecht in een ondoordringbaar woud van aanbieders. Bij welke aanbieder ben je het best af als je lekker digitaal televisie wil kijken? Kassa zocht het uit, samen met medewerkers van Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Totaalwijzer.nl.

Startpakket

Kassa vergelijkt zeven landelijke aanbieders en neemt de standaard alles-in-1 pakketprijzen, zonder kortingen. Dit is een pakket met internet, vaste telefonie en digitale televisie. De aanbieders zijn Tele2, XS4ALL, Online.nl, Telfort, Ziggo, Vodafone en KPN. De prijzen zijn inclusief aansluitkosten, digitale ontvangers en eventuele smartcards.

Waar krijg je de beste deal?

Een startpakket om televisie te kijken is het duurst bij XS4ALL met 55 euro voor 90 zenders. Daar krijg je wel een monteur bij. Het goedkoopst ben je uit bij Tele2 met 34 euro voor 47 zenders. De beste deal krijg je bij Telfort met de meeste zenders betaal je 37,50 euro met 68 zenders. Bij deze drie moet je wel zelf de boel aansluiten en werkend krijgen. Bij allemaal zitten dus ook internet en vaste telefonie inbegrepen. Welke zenders je standaard krijgt bij de aanbieders vind je in dit handige overzicht.

Kinderpakketten

Zoveel zenders zoveel smaken, dus splitsen we het uit, voor liefhebbers van kinderprogramma's, sport of series. Voor mensen die zoveel mogelijk variatie in kinderprogrammering willen hebben we van alle aanbieders naar het meest uitgebreide plus, royaal en extra pakketten gekeken. Het meest uitgebreid, maar gelijk ook het duurst met 70 euro is XS4ALL. Daar krijg je wel specifiek negentien kinderzenders voor: Kindernet HD, Disney HD, Disney XD HD, Ketnet, Kindernet, Nickelodeon HD, NPO Zappelin Xtra, Baby TV, Boomerang TV, Comedy Central Family, Disney Junior, Family 7, Nick Jr, RTL Telekids, Nick Toons, Jim Jam, Pebble TV, Videotheek en KidsTV on demand. Twee van die extra zenderpakketten kosten 15 euro per maand, tel dat op bij het basispakket van 55 maakt 70 euro.

De beste deal krijg je bij Online.nl. Voor totaal 41 euro krijg je naast het basispakket zenders deze veertien kinderzenders (Disney XD, Kindernet, Nickelodeon HD, Boomerang TV, Cartoon Network, Duck TV, Family 7, Jim Jam, Ketnet, Nick Jr., Nick Toons, Nickelodeon, Pebble TV en NPO Zappelin Xtra. Bekijk hier een overzicht van alle zenders, de kosten en de kinderzenders.

Sportpakketten

Sportliefhebbers opgelet! Wil je behalve Eurosport uit het basispakket alles zien dat beweegt? Eredivisie, internationaal voetbal, golf, tennis, of iets met motoren? Dat kan met een sportpakket. Het duurste pakket is wederom bij XS4ALL. Voor 105,50 euro heb je werkelijk alles op sportgebied. De beste deal heb je bij Tele2 Basis voor 79 euro. Voor een overzicht van alle zenders, de kosten en de sportzenders die je daarvoor krijgt kun je hier klikken.

Series en filmpakketten

De serieverslaafde kan zijn hart ophalen bij XS4ALL, dit kost wel 96 euro, maar dan ben je er zeker van dat je alles kan kijken. De beste deal voor heel wat avondjes doorhalen is Telfort met een uitgebreid pakket voor 78,50 euro. Bekijk hier een overzicht van alle zenders, de kosten en de serie- en filmzenders die je daarvoor krijgt.

Canal Digitaal

Canal Digitaal hebben we niet meegenomen in de vergelijking omdat zij geen all-in-pakketten aanbieden. Als je dat wel wil neem je internet en telefoon af bij Online.nl. Overigens kost hier het basispakket 18 euro en heb je een overvloed aan zenders (212 stuks).

Lokale/regionale zenders

Ook de lokale zenders heeft Kassa niet meegenomen in de vergelijking. Er is gekeken naar landelijke aanbieders. Desalniettemin zijn de lokale aanbieders ook van goede kwaliteit en soms ook met goede prijzen. Ze worden wel meegenomen in de vergelijkingen van Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Totaalwijzer.

Wil je de uitzending van Vara's Kassa terugkijken?

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.