Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Whois toont eerste geregistreerde numerieke domeinnamen

Leestijd: 2 minuten

De landrush* van numerieke domeinnamen is op vrijdagmiddag 29 februari om zes uur afgesloten. Vanaf dat moment is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) alle ingediende aanvragen gaan verwerken in het systeem. Volgens verwachting heeft SIDN dit binnen 1 dag afgehandeld. 

Niet alleen het weer was stormachtig op de laatste, extra februaridag,  ook bij SIDN liep het storm. Op de eerste dag kreeg de stichting 450.000 aanvragen, zo zei een woordvoerder tegenover BNR Nieuwsradio.
 
De organisatie hield vooraf rekening met een groot aantal aanvragen, maar had dit niet verwacht. De server crashte niet, maar het overgrote deel van de aanvragen werd wel geweigerd, want de mailserver was vrijwel onbereikbaar, aldus Webwereld. Ook zouden domeinkapers met geautomatiseerde mailsystemen en talloze gelijktijdige connecties de boel hebben kunnen manipuleren volgens betrokkenen van verschillende deelnemende registrars.

Een van de meest populaire domeinnamen is 007.nl; maar ook 06.nl en 008.nl zijn al geregistreerd.  Ook geboortedata en kengetallen vonden gretig aftrek.

Een van de meest opmerkelijke aanvragen is 11072010.nl. Dat is de startdatum van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

Vanaf vandaag, zaterdag 1 maart kunt u op de SIDN website in de Whois zien welke domeinnamen door wie als eerste geregistreerd zijn.

Zie ook: Domeinnaam al bezet? Vergelijk domeinnaam prijzen

* de eerste keer dat de registratie opengesteld wordt voor niet-rechthebbenden
 

Geactualiseerd: maandag 10 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.